Veliki šamar za fudbal u regionu: Klub sa Farskih ostrva srušio šampiona Bosne i Hercegovine

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Crveni karton odredio tok meča

Foto: SPP Sport Press Photo. / Alamy / Alamy / Profimedia

Fudbaleri banjalučkog Borca su posle sjajnog utiska ostavljenog u okršajima sa PAOK-om doživeli pravu blamažu i na Farskim ostrvima poraženi su od Klaksvika sa 2:1 u okršaju trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Bio je tim iz Republike Srpske nadomak iznenađenja protiv solunskog kluba u drugoj rundi doigravanja za Ligu šampiona u oba meča, doživeo dva minimalna poraza, pa se u drugom UEFA takmičenju po snazi očekivalo da će obezbediti plej-of i makar Ligu konferencije. Pa ipak...

Pal Kletskard je doneo vođstvo Faranima u desetom minutu, međutim u 31. je na semaforu pisalo 1:1 posle auto-gola Marka Jensena. Trenutak odluke dogodio se dva minuta kasnije kada je Sebastijan Erera dobio direktan crveni karton, pa je Borac do kraja igrao sa igračem manje.

Već u 36. minutu Norvežanin Kristofer Odemarksbaken je postavio konačan rezultat i Klaksviku pred put u Banjaluku doneo lepu prednost.

Ovaj klub je od 2017. redovan u evropskim kvalifikacijama, a u prethodnoj kampanji su po prvi put ikada ušli u grupnu fazu i igrali Ligu konferencije. Tamo su osvojili četiri boda, upisavši i istorijski trijumf na Olimpijom iz Ljubljane od 3:0, kao i nerešen rezultat protiv francuskog Lila 0:0. U kvalifikacijama su prošlog leta izbacivali i švedski Haken i mađarski Ferencvaroš.

(Telegraf.rs)