Legendarni portugalski fudbaler otišao u penziju: Najvažnija sporedna stvar više nikada neće biti ista

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj velike karijere

Foto: Tanjug / AP

Nakon 23 godine profesionalne karijere čuveni Pepe je odlučio je da okači kopačke o klin i to nakon što je poslednje mečeve odigrao u dresu sa nacionalnim grbom. Portugal možda nije došao do najboljeg rezultata, ali je on uspeo da pokaže još jednom šta znače posvećenost  i upornost.

Često proglašavan "mesarom" zbog svog vrlo agresivnog stila i crvenih kartona kojih je bilo sedamnaest u njegovoj karijeri (uz preko 200 žutih), ali niko nije mogao da mu ospori da je uvek davao sve od sebe bilo koji dres da je nosio.

Rođen u Brazilu, gde je i započeo svoju omladinsku karijeru, sa 18 godina je otišao u Portugal i preko Maritima se izborio za dres Porta. Dobar period u redovima "zmajeva" preporčio ga je madridskom Realu i tamo je proveo ukupno deset godina.

Sve moguće trofeje pokupio je u Španiji, tri puta bio prvak Evrope, stekao svoju pomenutu reputaciju, a onda je odlučio da se preko Bešiktaša vrati u Porto.

Nije više bilo mesto za njega na stadionu "Dragao" pred aktuelnu sezonu, pa je EURO u Nemačkoj bilo oproštajno takmičenje. Ostaće upamćen i kao čovek koji je treći na večnoj listi nastupa za svoju zemlju.

Pepe se od karijere oprostio emotivnim klipom u trajanju od 30 minuta, mada ni to nije dovoljno da se ispriča kompletna priča.

(Telegraf.rs)