Čelsi dao 40 mliona za igrača koji nije odigrao ni meč za velikana: Videli ga na OI i Atletiku ulili bogatstvo

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobar posao za jednu, pitanje da li za drugu stranu

Foto: Tanjug / AP

Nakon ogromnog trošnja sredstava, na redu je priliv. Atletiko Madrid je posle ugovorenih dolazaka Hulijana Alvareza iz Mančester sitija i Konora Galagera iz Čelsija za sumu koja ukupno ide na oko 130 miliona evra, odlučili da konačno nekoga i prodaju.

Mladi reprezentativac Španije i član olimpijske selekcije Samu Omorodion prelazi iz redova "jorgandžija" u Čelsi za sumu od oko 40 miliona, javljaju pouzdani izvori, što potvrđuje Fabricio Romano.

Igrač za kog vrlo verovatno niste čuli, osim ako ste okoreli ljubitelj španskog fudbala, se polako iskazao na takmičenju u Parizu, koje je i dalje u toku i pažnja skauta "plavaca" je očigledno bila dovoljna kako bi trener Enco Mareska poželeo igrača u svojim redovima.

Fudbaler koji ima 20 godina je do sada nastupao u prvim timovima Granade i Deportivo Alavesa je u avgustu prošle godine došao u Atletiko i potpisao petogodišnji ugovor, a nakon pozajmice u Vitoriji i osam golova očigledno je zadovoljio potrebne klriterijume kako bi Čelsi izdvojio bogatstvo.

Londonski klub ponovo u svojim redovima gomila veliki broj igrača, kao u periodu od pre desetak godina, sa velikom razlikom što su rezultati po dolasku Toda Boelija zaista loši. Videćemo koliko će ovaj transfer za tim biti koristan, ali vredi napomenuti da klub već ima šest napadača i da će Omorodion postati sedmi pored Dejvida Vašingtona, Davida Datra Fofanu, Armanda Broju, Nikolasa Džeksona, Romelua Lukakua i Marka Gujua. Pitanje je samo ima li tu dovoljno kvaliteta.

(Telegraf.rs)