Bandović veruje u pobedu Vojvodine protiv Maribora: "Imamo šanse..."

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Preuzeo je odgovornost za meč sa Čukom

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović izjavio je da očekuje težak meč protiv Maribora, ali je dodao da njegov tim ima šanse u Sloveniji ako ponovi igre iz duela sa Ajaksom.

Fudbaleri Vojvodine gostovaće u četvrtak od 20.15 časova ekipi Maribora u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Vojvodina je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisana od Ajaksa. Holandski tim je u prvom duelu slavio sa 1:0, a u revanšu u Bačkoj Topoli bilo je 3:1 za Ajaks.

- Očekuje nas teška utakmica protiv jednog protivnika koji je organizovan, disciplinovan i kompaktan. Ako ponovimo utakmice protiv Ajaksa, imamo velike šanse da prođemo u sledeći krug - rekao je Bandović.

Prema rečima trenera Vojvodine, u toku je oporavak igrača, analiza i priprema za utakmicu protiv Maribora. Vukan Savićević, koji nije igrao protiv Čukaričkog iz preventivnih razloga, trebalo bi da bude spreman za Maribor.

- U srednjoj zoni su kompaktni, sve se vrti oko kvalitetnih veznjaka. Imaju individualce koji mogu da reše utakmicu. Nikad nismo taktizirali i tako ćemo i sada da igramo - dodao je Bandović.

Bandović je istakao i da će njegov tim pokušati da igra na oba fronta, kako u domaćem šampionatu, tako i u Evropi.

- Ja kao trener preuzimam odgovornost za utakmicu protiv Čukaričkog, jer sam rešio da dam šansu igračima koji su vredno trenirali. Kad tim ne uđe u utakmicu kako treba, kritikujem prvo sebe. Nije mi se svidela energija na terenu, ali ta utakmica neće uticati na kvalifikacije za Evropu - rekao je Bandović.

Fudbaleri Vojvodine će sutra otputovati u Maribor.

(Telegraf.rs/Tanjug)