Pregovori crno-belih i Arapa: Saldanji od Al Džazire 2.000.000 neto godišnje, Partizan čeka jaču ponudu

Z. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Brazilac je već dogovorio svoje uslove, ali se klubovi još nadmidruju

Najavili smo pre desetak dana da je Al Džazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zakucala na vrata Partizana u želji da kupi najboljeg napadača crno-belih i da iza svega stoji Siti grupa, u čijem je vlasništvu pomenuti klub, voljna da talenat Brazilca drži pod kontrolom ukoliko eventuelano u budućnosti dosegne viši nivo. Crno-beli su glatko odbili dve ponude, ali Arapi su uporni, privoleli su igrača na svoju stranu, dogovorilili lilne uslove i sada bi trebalo da "pojačaju" finansijske uslove za klub iz Humske ukoliko imaju nameru da "zatvore" transfer.

Konkretno, Saldanja je dogovorio trogodišnji ugovor sa Al Džazirom po kome mu je zagarantovana zarada od 2.000.000 evra neto po godini. Ukupno 6.000.000 za tri takmičarske sezone, plus bonusi za lični učinak i osvojene trofeje.

Što se Partizana tiče, Al Džazira je prvo ponudila 4.800.000 evra za obeštećenje, plus 1.000.000 evra ostvarivih bonusa. Međutim, Partizan je glatko odbio i tu i ponedu koja je stigla nedugo potom, gde je ukupna cigfra dosezala oko 6.500,000 evra, smatrajući da fudbaler vredi više.

Sve je nakratko stalo, a onda se priča ponovo pokrenula pred revanš meč sa Dinamom iz Kijeva, kada su Arapi ponovo posegli za kupovinom Brazilca, usled čega je i nejgov agent doputovao u Beograd kako bi isposlovao transfer.

Dan pred utakmicu sa Ukrajincima zajedno su boravili na stadionu u Humskoj, kada im je predočena minimalna cigra za obeštećenje koja garantuje Saldanjin "izlazak" iz kluba, a koja je dosezala oko 8.000.000 evra sa bonusima.

Fudbaler je sutradan odigrao meč sa Dinamom, no, sinoć nije bio u protokolu duela sa Železničarom iz Pančeva, jer sj transfer očito u završnici i čeka se samo da Al Džazira pošalje željenu finajsijsku sumu kako bi obezbedila potpis napadača, koji se, jasno je, već polako oprašta od Humske.

(Telegraf.rs)