Stanojević pohvalio izdanje svojih pulena, pomenuo i Saldanju: "Ima ponuda, "glava mu nije ovde"

L. I.
Z. I.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli upisali treći trijumf u Superligi Srbije

Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Partizanaupisali su nova tri boda u Superligi Srbije, pošto su u trećem kolu na domaćem terenu savladali Železničar iz Pančeva rezultatom 2:0. Crno-beli su slavili golovima Markovića u 13. i Đorđa Jovanovića u 39. minutu.

Nakon susreta, svoje utiske izneo je trener kluba iz Humske, Aleksandar Stanojević.

- Zadovoljni smo rezultatom. Igrom smo zadovoljni na momente. Prvo poluvreme mislim da smo dobro igrali, da je lopta išla brzo, bolje smo se kretali bez lopte. Kasnije se ušla neka nervoza. Sve je to razumljivo, težak je grb Partzizana i teško je posle onakvih poraza koje smo imali, ali mogu biti zadovoljan jer su momci odradili sve kako treba. Igrali smo na mahove, ali za razliku od Napretka igrali smo makar na mahove i to je nešto što je dobro. Taj kvalitet mora da se poveća na duže intervale tako da to je to - započeo je Stanojević.

Pohvalio je i učinak Đorđa Jovanovića, koji je uspeo da postigne pogodak.

Pa dobro, kretali su se igrači dosta. Jovanovic se dosta kreće, nagrađen je lepim golom posle Antićevog centaršuta. Imali smo još dosta situacija, ali kažem da njihova ekipa nije dugo izgubila, dosta su se dobro pokazali i mogu da budem zadovoljan - rekao je Stanojević a onda i nastavio:

- Kretnju, dinamiku, to tražim od svih. Da se kreću, da su u pokretu, da napadamo.. Jovanović to dobro radi. Ja kažem, "budi u nekoj šansi, doći će ti gol". Mogu da budem zadovoljan.

Crno-beli, čini se, imajo problema u ofanzivi i kreiranju napada.

- Fali nam ritma intenzitata, fali nam da "zuji". Moramo da budemo moćniji, da izadjemo iz naše polovine. Uvuče se strah. ne računam Dinamo, ali ova utakmica malo fali samopouzdanja. imate igrača više, vi se uplašite i pravite greške koje ne bi pravili u normalnoj situaciji. Nije lako nositi grb Partizana, ali publika nas je dočekala izuzetno pozitivno posle svega što smo im priredili, hvala im na tome. Tužno je bez juga, mnogo je tužno bez juga, mnogo nam je teško. To je mnogo teško za nas, ali ljudi koji su bili tu bili su pozitivni, a nismo bili zaslužili.

Na današnjem meču nije bilo Mateuša Saldanje, koji je utakmicu pratio sa tribina.

- Saldanja je blizu. Ima ponuda, "glava mu nije ovde", teško je i razmišljati. Bio je tu uz ekipu, pozitivan je, sa nama je, on je naš najbolji igrač, ali nije lako strancima koji imaju neke jasne ciljeve u životu. Moramo da se adaptiramo na sve situacije. Trebaju mi momci "sa glavom" u ovom našem teskom trenutku.

Na ovom meču prve minute u crno-belom dresu upisao je i novajlija Žoao Grimaldo.

- Kažu da je prvi put spavao posle šest dana, ne zna naše zahteve. On je atraktivan igrac, biće atraktivan za publiku, samo da ne bude za mene poguban (smeh). Doveden je kao pojačanje, tražimo trenutak kada ćemo ga maksimalno iskoristiti. Danas je pokazao da će biti atraktivan, opasan u trenucima jedan na jedan, jedan na dva.

Za kraj je pohvalio i golmana Aleksandra Jovanovića, koji je u 89. minutu odbranio penal.

- Doneo je sigurnost, svaka mu čast na tome, ali nije bio najbolji. Mislim da ćemo biti stabilni, fali nam još dosta stvari. Ja kažem i njemu "odbrani što je do tebe". Danas je odbranio penal u kritičnom trenutku utakmice. Znate kako je teško u Partizanu, on je doneo tu sigurnost, stabilnost i svaka mu čast na tome - završio je Stanojević.

(Telegraf.rs)