Zvanično: Žoao Grimaldo je novi fudbaler Partizana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Krilni napadač je prošao preglede i potpisao ugovor na četiri godine

Foto: Sam Hodde / Getty images / Profimedia

Osmo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku je i zvanično - Žoao Grimaldo (21), doskorašnji fudbaler Sporting Kristtala iz Perua. Krilni napadač je noćas stigao u Beograd, ovoga jutra je prošao neophodne medicinske preglede i testove, a potom potpisao ugovor na četiri godine.

Kako smo u nedelju i pisali, Partizan će Sporting Kristalu za Grimalda isplatiti obeštećenje od 1.400.000 evra u ratama, uz obavezu da Peruancima još "doda" i 15 posto od budućeg transfera.

Na taj način Grimaldo je postao treće najskuplje ulaganje kluba iz Humske u ovom veku, posle Umara Sadika i Sejdube Sume, za koje su crno-beli svojevremeno isplaćivali 1.750.000 i 1.600.000 evra.

Novi igrač crno-belih važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera u svojoj zemlji, gde je, iako ima tek 21 godinu, već tri godine prvotimac u najvišem rangu takmičenja, ali i novopečeni A reprezentativac Perua.

Stručni štab Partizana se "aktivirao" u angažovanju pojačanja na krilnoj poziciji još početkom juna, međutim, pozicije u odbrani i defanzivnom delu veznog reda su bile označene kao urgentne, te se posao u napadu pomalo otegao i to je skupo koštalo u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Alarm je uključen odmah posle prvom meča sa Dinamom iz Kijeva, te je klub iz Humske ekspresno angažovao Grimalda, a intenzivno se radi na pronalasku centralnog veznog igrača, kao i još jednog napadača, jer je izvesno da će tim u skorije vreme napustiti Mateus Saldanja.

Time bi, ukoliko ne dođe do još nepredviđenih okolnosti, odnosno izlaznih tranfera, trebalo da bude okončana kupovina Partizana ovoga leta. Poslovi bi bili nastavljeni na zimu sa još tri ili četiri nova igrača.

Mada, prelazni rok je "živa stvar" i nije isključena još poneka promena do kraja letnje pijace. Pre dolaska Grimalda, Partizan je angažovao levog beka Marija Jurčevića, levog štopera Nihada Mujakića, dvojicu desnih bekova - Vukašina Đurđevića i Milana Lazarevića, defanzivnog vezistu Kervina Arijagu, krilnog napadača Ibrahima Zubairua i napadača Đorđa Jovanovića.

(Telegraf.rs)