"Lažna" devojka ga ostavila putem društvenih mreža, on sada prešao u Arsenal za 40 miliona evra!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Novo pojačanje sletelo u London

Foto: Tanjug / AP

Nakon mnogo peripetija, pregovora koji su trajali mesec dana i zapleta, Rikardo Kalafjori je u ponedeljak i zvanično postao igrač Arsenala. Italijan koji pokriva pozicije levog štopera i levog beka je tako konačn ostavio tačku na sve spekulacije.

I pored toga što je lične uslove sa klubom dogovorio lako, problem je bilo obeštećenje, a navodno je Bolonja ipak popustila i pustila ga za 40 miliona u Englesku. On se obavezao na saradnju do leta 2029. godine.

Kalafjori je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj bio standardan član postave Italije, dok je prethodno sa ekipom iz univerzitetskog grada obezbedio plasman u Ligu šampiona. Krasi ga odlična skok igra, ali je jednako dobar i sa loptom, zbog čega čak može da igra i kao ving bek.

Tokom prethodnih dana on je bio u centru skandala, pošto ga je devojka Benedeta Boeme navodno ostavila putem TikTok naloga, nakon što se na mrežama pojavio snimak na kom je fudbaler u društvu druge dame. Boeme se ipak kasnije oglasila i istakla da ona nema TikTok i da su sve informacije koje su se pojavile lažne.

Kalafjori se dovodio u vezi i sa Čelsijem, ali su "tobdžije" na kraju pobedile u trci i on ke zadužio dres sa brojem 33.

Defanzivac je tokom karijere nastupao za Romu, Đenovu i Bazel, a za Bolonju je u prošloj sezoni odigrao 33 utakmice.

(Telegraf.rs)