Ivan Ćurković emotivnim govorom otvorio ložu u Humskoj: "Dolazak u Partizan je moj najbolji životni potez"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Živeo Partizan", poručio je on na kraju svog govora

Na stadionu Partizana u Humskoj danas je svečano otvorena renovirana loža koja je ponela ime po slavnom Ivanu Ćurkoviću, a pred prvu utakmicu sezone protiv Napretka.

Svečanosti je prisustvovao i sam Ćurković zajedno sa članovina Upravnog odbora Partizana, a upravo se legenda crno-belih i obratila javnosti pre svečanog otvaranja.

- Dame i gospodo, uvaženi članovi UO FK Partizan, hvala vam na ovom jedinstvenom i velikom priznanju koje ste mi dodelili. Ovog dana, prošlog meseca, navršilo se 60 godina, te daleke 1964. godine kada sam došao u Partizan i Beograd i potpisao prvi ugovor. Na sve te godine sam veoma ponosan, jer moja saradnja i relacije sa FK Partizan su bile bliske, bez ijedne mrlje, nesporazuma i problema. Obavljao sam dugo godina važne funkcije u FK Partizan i JSD, sarađivao sa izuzetnim ljudima i naučio mnogo od njih. To me je još više zbližilo Partizanu. Dolazak u Partizan je moj najbolji životni potez. Zašto to govorim? Zato što znam kako se moja sportska i društvena karijera razvijala u Partizanu, Srbiji i inostranstvu. Temelj je bio napravljen ovde, on mi je dao sigurnost, znanje i hrabrost, da vidim i vodim moju sportsku i društvenu karijeu na najbolji način. Hvala još jednom i živeo Partizan - poručio je Ćurković.

Uz šalu da nije bila potrebna "crvena" vrpca za otvaranje, Ćurković je zatim zajedno sa zvanicama ušao u prostorije lože iz koje će se od ove sezone uživati u Humskoj ulici. 

(Telegraf.rs)