Partizanovi bonusi za Napredak: Novajlija iz Voždovca i dete iz škole od prvog minuta na terenu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-beli na brzinu morali da menjaju planove za Supeligu usled promene pravila

Foto: FK Partizan

Borio se Partizan do nedavno protiv promene bonus pravila, koje će u tekućoj takmičraskoj sezoni podrazumevati dva fudbalera ispod 23 godine, i tu bitku je izgubio u institucijama, pa je, u nedostatku rešenja u svojim redovima morao i da reaguje na tržištu. Upravo će u prvom meču sa Napretkom (petak, 21.00, Arena sport Premium 1) jedan od novajlija - Vukašin Đurđević (20) dobiti priliku da debituje u crno-belom dtresu, a uz njega će na teren i izdanak omladinske škole - Nemanja Trifunović.

S obzirom na činjenicu da je Đurđević desni bek, a Trifunović, kao levonog, desno krilo, prirodno je za očekivati da pomenuta dva mlada momka pokrivaju tu stranu u duelu sa Kruševljanima.

Foto: FK Partizan

Ipak, čini se da trener Aleksandar Stanojević neće rizikovati baš u tolikoj meri i celu stranu prepustiti mladim igračima protiv Napretka, koji je tradiocionalno kost u grlu crno-belima. Mnogo je izvesnija opcija da Vukašin Đurđević ispred sebe ima iskusnijeg fudbalera na krilu, dok će Nemanja Trifunović na suprotnu stranu terena, na kojoj će iza sebe imati podršku iskusnijeg Nikole Antića.

Varijantu sa Antićem i Trifunovićem u tandemu na levoj strani Stanojević je isprobavao na turneji u Moskvi, dok će novajlija iz Voždovca Đurđević morati brzo da se adaptira i na novu sredinu i na važnu ulogu, iako u Humskoj ima tek tek tri ili četiri treninga.

(Z. Ivković)