Srbija žestoko pokradena protiv Engleske: Ovu bruku mora da vidi čitava fudbalska Evropa!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestvaran skandal...

Evropsko prvenstvo u fudbalu je okončano kada su u pitanju muškarci, a u toku je turnir u konkurenciji dama uzrasta do 19 godina. Po prvi put od 2012. godine fudbalerke Srbije nastupaju na završnom takmičenju, ali im je šansa da prođu dalje faktički oduzeta sudijskom greškom.

Nakon poraza od Francuske 3:1 u prvom kolu takmičenja koje se održava u Litvaniji, naše devojke vodile su protiv Engleske od 68. minuta prelepim golom Nine Matejić. Solo prodor fudbalerke Crvene zvezde dao je rezultat, koji je bio aktivan sve do 90.

Tada je sudinica pokazala na belu tačku posle skandalozne odluke, iako je ruka igračice Srbije bila skroz uz telo i maltene da nije uticala direktno na igru. Bunile su se devojke, ali rezultata nije bilo...

Ispod možete videti situaciju na 09:30...

Recimo samo da je daleko očiglednija ruka Marka Kukurelja na EP u Nemačkoj u duelu domaćina i Španije i pored VAR sistema ostala nekažnjena, a ovakva situacija je okarakterisana kao dovoljna za jedanaesterac.

Mia Enderbi je bila sigurna egzekutorka, pa je tako kolo pre kraja Srbija u takvoj pozicijida mora da se nada izuzetno ubedljivoj pobedi protiv Litvanije i da će Francuska poraziti Englesku. U suprotnom, turnir je za nas završen.

(Telegraf.rs)