Bivši fudbaler Čuke "zakopao" šampiona tzv. Kosova: Pukla bruka od prvaka Andore!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliko iznenađenje!

Foto: Martin Silva Cosentino/NurPhoto/ / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veliki šok dogodio se u prvom revanšu početne runde kvalifikacija za Ligu šampiona! Aktuelni šampion tzv. Kosova i učesnik grupne faze Lige konferencije tokom prošle dve sezone Baljkani eliminisan je od aktuelnog prvaka Andore UE Santa Kolome!

Na gostovanju na Iberijskom poluostrvu slavili su sa 2:1, međutim rival je u drugom meču ozborio produžetke posle kojih je na semaforu pisalo 1:2, pa se prestupilo izvođenju penala, gde je rival bio bolji 6:5.

Meč je obeležio crveni karton koji je za domaći tim dobio Sandej Adetunđi, bivši fudbaler beogradskog Čukaričkog. On je zaradio direktno isključenje u 38. minutu i bilo je jasno da Baljkani nije isti tim na terenu od tog trenutka.

Ređale su se šanse pred golom domaćina sve do sudijske nadoknade, kada je navijače u Podujevu šokirao Andres Mohedano i meč odveo u produžetke.

Kada je Franko de Hesus u produžecima pogodio za duplu prednost postalo je realno da će već u prvom revanšu biti viđeno iznenađenje. Alžirac Valih Hamidi je ipak obezbedio penale, ali to je bila samo kratka nada.

Lindon Emerlahu u prvoj i Astrit Taći u sedmoj seriji promašivali su za domaćina, pa je Santa Koloma tim koji će u narednu rundu, dok Baljkani ide u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

(Telegraf.rs)