"Titula iz 1986. zauvek sija punim sjajem!" Partizanova legenda govorila o čuvenoj sezoni

L. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveno "Šajberovo kolo"

Poslednjih dana se sve više govori o čuvenoj sezoni 1985/1986, u  fudbalskom šampionatu Jugoslavije. Naime, Crvena zvezda zahteva titulu, jer kako smatraju iz kluba sa Marakane, "ona im je nepravedno oduzeta i dodeljena Partizanu".

Ipak, jedan od legendi crno-belih smatra da je Partizana tada bio apsolutno najbolji tim u zemlji i zasluženo osvoji trofej.

Gosti Partizanovog podkasta bili su nekadašnji fudbaler crno-belih Vlado Čapljić i Aleksandar Pavlović, moderator sajta Crno-bela nostalgija i hroničar.

Čapljić je takođe naveo i da je otvaranje ove teme posle 40 godina "nizak udarac".

- Mi smo igrali najbolji i najlepši fudbal u zemlji tada. Pogađaju me takve stvari, druge poštujem i cenim a svoje volim. Otvaranje ove teme posle 40 godina je nizak udarac i za mene su to kompleksi koji ne zavređuju nikakvu pažnju! Samo ću reći jednu stvar – Zvezda je priznala da je namestila i igrala ponovljenu utakmicu, a sada traži da joj se dodeli ta titula - rekao je Vlado Čapljić.

Pomenuti fudbaler je za crno-bele nastupao od 1985. do 1987. godine i za to vreme sakupio 48 mečeva i postigao četiri pogotka.

(Telegraf.rs)