Policajac pucao i ranio fudbalera usred meča, saigrači pobegli: Ovakav skandal se ne pamti

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Jezivo...

Printscreen: Twitter/@AtaqueFutbolero

Policajac je izazvao skandal u Brazilu nakon što je pucao na fudbalera Ramona Souzu, golman Gremio Esportivo Anapolisa na kraju utakmice.

Naime, incident se dogodio tokom utakmice druge divizije Goiano šampionata između Grêmio Esportivo Anápolisa i Centro Oeste. Igrač je ranjen u nogu gumenim metkom, a incident se dogodio usred tuče između oba tima.

Vojna policija je intervenisala da razdvoji igrače i u tom trenutku jedan od policajaca je ispalio hitac na Ramona Souzu, golmana Gremia. Njegovi saigrači su pobegli, a lekarski tim ga je zbrinuo na terenu.

Gumeni metak je izazvao ranu u području aduktora. Iako je pogođen metkom, golman je van životne opasnosti. Nekoliko minuta nakon napada, klub je izdao snažno saopštenje u kojem osuđuje incident.

- Geêmio de Anapolis se obraća javnosti da osudi ovaj žalosni, smešni i odvratni događaj na stadionu Jonas Duarte, u sredu uveče (10), tokom dvanaestog kola - napisali su i dodali:

- Posle završetka utakmice protiv tima Central Oeste, naš golman Ramon Souza je kukavički pogođen gumenim metkom, ispaljenim od strane policajca iz Specijalizovane policijske kompanije (CPE). Užasno, neverovatno i kriminalno delo od strane nekoga ko bi trebao da ceni sigurnost i integritet ljudi koji su bili na stadionu Jonas Duarte.

- Deseti jul je obeležen nasilnim, prljavim i užasnim činom protiv jednog od naših igrača, koji nikada neće biti zaboravljen. GEA obaveštava da će preduzeti odgovarajuće mere kako bi odgovorna osoba bila kažnjena i kako bi se pravda sprovela, tako da ovo kriminalno delo ne ostane nekažnjeno. Naš golman je zbrinut na terenu od strane doktora GEA Diega Benta, koji mu je pružio prvu pomoć u mobilnoj jedinici intenzivne nege -  zaključili su.

(Telegraf.rs)