Crnogorski fudbal teško da od ovoga može crnje i gore: Dečić izgubio sa 0:3 od anonimnog kluba iz Velsa

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

TNS (The New Saints) se doduše godinama unazad takmiči u evropskim kvalifikacijama, ali nikada nije imao većeg uspeha

Foto: Arena Sport 4

Crnogorski fudbal godinama klizi ka najdubljem ponoru evropskog fudbala. U novu sezonu krenuli su sa neverovatnog 53. mesta od 55 zemalja koje su članice UEFA po koeficijentu, a samo su San Marino i Gibraltar bili iza naših južnih komšija. Kako se stvari odvijaju, ne bi bilo čudno da ih i oni preteknu u nekoj bliskoj budućnosti.

Jer šampion Crne Gore, ekipa Dečića iz Tuzija danas je krenula u takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona u prvom kolu i po svemu sudeći će ga tu i završiti, jer je prvi meč u Velsu pripao prilično nepoznatoj ekipi TNS (The New Saints) sa ubedljivih 3:0.

Jeste ekipa TNS-a poznata onim najokorelijim ljubiteljima fudbala, posebno zbog činjenice da je godinama unazad igrala u kvalifikacijama za UEFA takmičenja, doduše bez nekog većeg uspeha, ali jasno je da nema ni približno neki veliki kvalitet zbog čega se poraz Dečića zaista može posmatrati kroz prizmu novog užasnog rezultata crnogorskog fudbala.

Već u 4. minutu krenuo je horor za Dečić u gradiću Osvestriju pred oko 2.000 ljudi, a nastavio se posle oko pola časa igre kada je isti fudbaler duplirao prednost za Velšane. Ispostaviće se da je konačan rezultat postavljen već u 39. minutu kada je Dejvis postigao treći i poslednji gol za TNS.

Drugo poluvreme donelo je ujednačeniju igru, ali niti jedan gol, tako da Velšani sa ogromnim kapitalom putuju u Crnu Goru.

U ostalim utakmicama dana koje su do sada završene u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ekipa Panevežisa iz Litvanije je napravila senzaciju pobedivši finski HJK sa čak 3:0 na domaćem terenu. Gibraltarski Linkoln uspeo je da slavi u gostima protiv Hamruna sa Malte sa 1:2, dok je ekipa Baljkana iz tzv. Kosova pobedila na gostovanju UE Santa Kolomi iz Andore sa 1:2.

(Telegraf.rs)