Partizan odustao od veziste TSC: Crno-beli neće Đakovca, spremni da ulože 1.000.000 evra u drugo rešenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klub iz Humske nije uspeo da nađe zajednički jezik sa kolegama iz Bačke Topole

Foto: MN Press / Marko Metlaš

Bio je Ifet Đakovac "na radaru" Partizana ovoga leta, interesovanje za vezitu TSC nije krio ni trener Aleksandar Stanojević, međutim, crno-beli su u međuvremenu odustali od tog transfera i okrenuli se drugim rešenjima. Klub iz Humske jednostavno nije našao zajednički jezik sa čelnicima iz Bačke Topole i od tog posla neće biti ništa.

Preciznije rečeno, Partizan više nije želeo da čeka odluku iz Bačke Topole, odakle je u dve ili tri sedmice dobijao različite signale u vezi sa prodajom Đakovca.

Pre svega, različite finansijske uslove obeštećenja, koje je TSC isprva dugo držao na potraživanju od 1.500.000 evra, što su u Humskoj smatrali prevelikim za igrača iz Srbije od 26 godina.

A, kada bi statovi malo "otoplili", odnosno kada bi cena bila spuštena, iz Bačke Topole bi potom došao signal o novoj promeni i praktično vraćanju na staro. U jednom momentu su pregovori potpuno stali, a onda su iz Humske poslali poslednju ponudu koja je iznosila 1.000.000 evra.

No, ni to nije zadovoljilo TSC, pa je Partizan, u dogovoru sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem, odlučio da se okrene drugim rešenjima i da pomenuti novac uloži u igrača koji je dostupan.

Sam Ifet Đakovac nije bio sporan nijednog momenta, već je sve dogovorio sa klubom iz Humske, želeo je da obuče crno-beli dres, ali činjenica da ga za TSC vezuje ugovor do leta 2026. godine, vezala mu je ruke u pregovorima klubova.

Crno-beli su uveliko aktivni na tržištu, u potrazi za desnim bekom, posle povrede Marka Živkovića, o čemu smo već pisali, ali i "osmice" koja će upotpuniti vezni red.

Ostale aktivnosti biće usko vezane za izlazne transfere igrača iz aktuelnog kadra.

(Z. Ivković)