Povreda Živkovića promenila planove: Partizan u potrazi za novim desnim bekom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-beli su ranije pustili Aranđela Stojkovića, te su ostali na dvojici fudbalera kojima je ipak bliža štoperska pozicija

Foto: FK Partizan

Teška povreda kolena Marka Živkovića, koja će fudbalera, posle operacije ukrštenih ligamenata, odvojiti od terena više od pola godine, promenila je u hodu planove Partizana u vezi sa pomenutom pozicijom u odbrani. Crno-beli su se odmah dali u potragu za novim desnim bekom i u momentu kada se pojavi opcija koja je po ukusu stručnog štaba klub će stupiti u realizaciju posla.

Bilo je planirano da Partizan tokom leta reformiše dobar deo odbrane, da se, uz igrački "rehabilitovanog" Natana De Medinu, koji može da pokriva i mesto štopera (koje mu je prirodnije), ali i desnog beka, dovedu levi štoper (Nihad Mujakić) i levi bek (Mario Jurčević) i da se rekonstrukcija poslednje linije time i okonča.

Pozicija desnog beka, koju su pokrivali Aranđel Stojković, u međuvremenu pušten u Debrecin, Aleksandar Filipović (više štoper takoše), pomenuti Medina i Marko Živković, kao jedini ofanzivniji izbor, ostavljena je za zimski prelazni rok.

Ipak, teška povreda Živkovića na početku duela sa CSKA oglolila je novi problem i primorala Partizan da odmah reaguje i potraži rešenje od koga će imati koristi i trenutno, a i u budućnosti.

Izbor postoji, ali crno-beli nemaju nameru da ulaužu veliki novac u defanzivne pozicije, već je planirano da značajnija ulaganja budu više usmerena na ofanzivni deo tima, poziciju osmice, krila ili napadača, kada klub napuste Samed Baždar ili Mateus Saldanja.

(Z. Ivković)