Šok! Brazil eliminisan sa Kopa Amerika!

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovome se mnogi nisu nadali

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Brazila eliminisana je u četvrtfinalu Kopa Amerika nakon poraza od selekcije Urugvaja, i to, posle boljeg  izvođenja penala.

Prava drama viđena je u duelu dva tima. Tokom samog susreta, Brazil je imao odličnu priliku da postigne gol za plasman među četiri najbolje ekipe, jer je od 74. minuta igrao sa igračem više, nakon što je Nahitan Nandez dobio crveni karton.

Ipak, kako posle 90 minuta igre u Las Vegasu, nije bilo pobednika, usledilo je izvođenje jedanaesteraca.

Selektor Brazila, Dorival Žunior je između 81. i 87. minuta na teren uveo pet novih fudbalera. Međutim, oni nisu uspeli ozbiljnije da utiču na rezultat.

Potom, usledilo je izvođenje penala. Eder Militao je promašio jedanaesterac u prvoj seriji, a Daglas Luiz u trećoj, pa golovi Andreasa Pereire i Gabrijela Martinelija nisu bili dovoljni.

Za Urugvaj su precizni bili Federiko Valverde, Rodrigo Bentakur, Horhijan de Araskaeta i Manuel Ugarte, dok promašaj Hose Marije Himeneza nije napravio preveliki problem za Urugvajce.

Urugvaj će u polufinalu igrati protiv Kolumbije, koja je pregazila Panamu rezultatom 5:0. U drugom polufinalu sastaće se Argentina i Kanada.

(Telegraf.rs)