Drama, penali i uspeh: Magična Kanada je u polufinalu u svom prvom učešću ikada na Kopa Amerika

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Prava nokaut utakmica

Foto: Tanjug / AP

Uporedo sa Evropskim prvenstvom pratimo i četvrtinu finala Kopa Amerika, pa su tako celo veče, ali i noć bili obojeni fudbalskim bojama. Kanada je na "AT&T" stadionu u Arlingtonu posle boljeg izvođenja penala uspela da izbaci Venecuelu, pošto je nakon 90 minuta nije bilo pobednika.

Oni će tako na svom debiju igrati u polufinalu i to protiv branioca titule, selekcije Argentine, koja je dan ranije izbacila Ekvador na identičan način.

Kanada je bila daleko bolji tim u prvom poluvremenu u odnosu na južnoameričku selekciju i verovatno je pravo čudo kako je na poluvremenu samo jedan gol bio na njihovoj strani.

Džejkob Šafelburg je bio strelac već u trinaestom minutu i to posle gužve u kaznenom prostoru, a prethodno je neko od fudbalera Venecuele izbacio loptu sa gol-linije nakon pokušaja Kajla Larina.

Igrač Nešvila je svoj pogodak posvetio Tadžonu Bučananu koji se nedavno povredio. On je i u 24. pripretio, a zatim su gađali i Džonatan Dejvid i Riči Lariea, međutim mreža rivala mirovala je do pauze.

Kada je Larin propustio priliku i na početku nastavka Kanada je već imala za čim da žali. Protivnik se konačno opustio i u 58. Eduard Belo je namučio Maksima Krepoa.

Igrao se 65. minut kada je preiskusni Salomon Rondon zategao udarac sa velike udaljenosti, primetio je da je golman izašao i izjednačio rezultat za erupciju Venecuelanaca na tribinama. Bio je to i najlepši potez na meču, ali na kraju ne i dovoljan.

Kanada je želela pobedu u 90 minuta, pa su tako Lijam Miljar, Tanitoluva Oluvaseji i Alister Džonston pokušavali do isteka vremena, međutim Rafael Romo je sa ukupno šest odbrana tokom duela bio junak.

Serija penala donela nam je po promašaj i u drugoj i četvrtoj seriji, da bi u šestoj posle odbrane Krepoa i udarca Vilkera Anhela pobedu overio Ismael Kone.(Telegraf.rs)