Filmska priča iz komšiluka: Pre 7 godina radio na gradilištu u Nemačkoj, a kao fudbaler ide tamo na EURO!

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se sve okrene...

Foto: Profimedia/Marko Pasalic

Ekipa Rijeke je prošlog leta dovela Marka Pašalića iz Borusije Dortmund bez obeštećenja, a ispostavilo se da je u njemu pronašla sjajnog igrača, koji se ustalio u prvom timu. Odigrao je 40 utakmica u svim takmičenjima, postigao je devet golova, a ima i šest asistencija, što je zapalo za oko i selektoru Zlatku Daliću.

Samim tim, Marko Pašalić je dobio poziv reprezentacije za predstojeći Euro, što će mu biti i prvi veći nastup za selekciju Hrvatske, za koju je debitovao već, pošto je odigrao četiri utakmice ranije.

U susret Evropskom prvenstvu, Marko Pašalić je bio gost kod Roberta Knjaza u emisiji "Knjaz kod Vatrenih", gde je pričao o ovom fudbaleru i njegovom životu.

Pašalić mu je otkrio da je radio na gradilištu 2017. godine, dok je još bio član Karlsruea, gde je i rođen.

- Počeo sam 2017. godine da radim na gradilištu. Tata me upisao na fakultet nakon srednje škole, ali nisam hteo da ga završim zbog fudbala. Rekami je da moram na gradilište ako neću u školu. Svakog jutra smo u osam išli brat, dvojica radnika i ja. Najgore je bilo voziti šut na 35 stepeni. Posle šest ili sedam meseci sam počeo da krečim, a na kraju se radilo samo o tome da imamo hleb u kući. Kada nisam radio kako treba, dobijao sam po nosu. Da sam sada u Nemačkoj i da bratu treba pomoć, pomogao bih - ispričao je Pašalić.

Sada, sedam godina kasnije, Marko Pašalić se vraća u Nemačku, ali ovoga puta kao fudbaler svoje reprezentacije.

(Telegraf.rs)