"Nije tačno da je otac nudio novac Popoviću da bude trener Atletika": Sin Eskobara, ekskluzivno za Telegraf

T. U.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Legenda FK Crvena Zvezda Vladica Popović pričao da je o susretu sa Pablom Eskobarom i koferom novca koji je nudio da vodi klub iz Medeljina, ali je njegov sin Huan Pablo Eskobar raskrinkao i ovu laž

Foto: MN Press/Marko Metlaš, Cristiano Minichiello/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vladica Popović, nekadašnji trener fudbalera Crvene zvezde koji je ostao upamćen kao čovek koji je Zvezdu odveo na krov sveta u Tokiju 1991. godine, kada su crveno-beli osvojili titulu svetskog klupskog prvaka, svojevremeno je pričao da je odbio ponudu Pabla Eskobara da preuzme njegov fudbalski klub Atletiko iz Medeljina.

Popović je opisao je kako je u Kolumbiji, gde je vodio timove iz te zemlje od 1971. do 1974. godine, imao priliku da upozna čuvenog narko bosa Pabla Eskobara, gospodara života i smrti u Kolumbiji u to vreme.

On je otkrio da mu je Pablo Eskobar upriličio zadovoljstvo da s njim u bazenu pije viski, okružen neverovatnim kolumbijskim lepoticama. Bio je to pokušaj da ubedi Vladicu Popovića da preuzme Atletiko, klub kojim je upravljao iz senke i preko koga je "prao pare" zarađene od šverca kokaina, Međutim, Vladica je navodno odbio pun kofer novca koji je pred njim otvorio Eskobar.

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Wikipedia/Shutterstock

Pablov sin, Huan Pablo Eskobar, koji uskoro dolazi u Beograd, upitan, da li se seća te priče, kaže da je to još jedna izmišljotina.

- Sa žaljenjem moram da kažem da je ovo lažna priča i da se ne poklapa sa realnošću, jer moj otac nikada nije bio vlasnik nijednog fudbalskog tima, niti je bio zainteresovan za legitiman posao, tako da to nikada nije moglo da se desi - rekao je Huan Pablo Eskobar i dodao:

- Video sam koliko ljudi nastoji da obnove svoju slavu i imidž predstavljajući se svetu kao navodno 'dostojanstvene' jer su odbili ponude koje im moj otac zapravo nikada nije dao. Isto se desilo i sa glumcima, glumicama i pevačicama koji tvrde da nikada nisu dozvolili da budu angažovani i da provode vreme sa nama - rekao je.

Podsetimo, u četvrtak 9. maja u mts Dvorani Huan Pablo Eskobar održaće prvi put u Srbiji predavanje u okviru događaja "Moj otac", gde će govoriti i o svom ocu, nakon čega će uslediti i razgovor sa publikom.

Šta je sve u intervjuu za Telegraf.rs, Huan pričao o svom ocu Pablu Eskobaru, možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)