Veterani Partizana i Konstantina odigrali meč za Helenu (8): Potrebno još 750.000 evra za lečenje devojčice

S. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Rezultat je bio u drugom planu

Foto: Nikola Anđić

Veterani Konstantina i Partizana ovog četvrtka odigrali su humanitarnu utakmicu za devojčicu Helenu Gavran na terenu Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji.

Ekipa koja se takmiči u drugom rangu veteranskog fudbala je na čelu sa Radomirom Stevićem došla na ideju da duelom sa crno-belima da svoj doprinos.

Helena ima osam godina i pola svog života se bori sa opakom bolešćiu. Njoj je sa četiri godine dijagnostifikovan tumor na mozgu i od tada traje njena životna borba. Lečila se do sada u Francuskoj, sada i u Rusiji, gde provodi većinu svog vremena.

Potrebna suma koja se prikuplja iznosi 193.762.000 dinara, a do sada je sakupljeno preko 100 miliona u dinarskoj i protivrednosti u inostranim valutama.

Svoje donacije možete uplatiti na žiro-račun 160-0000000552151-92, ili na devizni račun 160-0054000042539-35. Takođe, možete poslati i SMS poruku sa sadržajem "707" na broj 3030. Cena jedne poruke je 200 dinara.

Što se samog meča tiče imali smo prilike da uživamo u majstorijama nekoliko poznatih imena poput Gorana Lovrea ili Nenada Kovačevića, a na kraju je Konstantin slavio sa 4:2.

Radomir Stević je u izjavi za Telegraf istakao da su oni odgovorni kao sportski klub da pomognu ljudima kojima je to potrebno, u ovom slučaju devojčici.

- Poštovanje vama, vašim pratiteljima, kao i svim ljubiteljima fudbala, kao i veteranskog sporta. Ideja je došla tako što smo u medijima čuli da je devojčici preko potrebna pomoć, da je svaki dinar izuzetno bitan za njeno lečenje jer bolest koju ona ima već traje četiri godine i troškovi lečenja su sve veći i veći. Nažalost, roditelji, porodica i prijatelji nisu u mogućnosti da sakupe dovoljnu količinu novca. Mi smo našli za shodno kao društveno odgovorna grupacija, odnosno sportski klub FK Konstantin, zajedno sa našim prijateljima da se okupimo ovde na terenima FSB na Adi i da organizujemo meč gde ćemo sakupiti novac, koliko god budemo mogli. Neće se zasutaviti na ovoj akciji, već ćemo nastaviti i u budućem periodu - istakao je Stević uz dodatak o nastupu dva poznata imena u njihovom timu.

Na kraju se zahvalio svim ljudima dobre volje.

- Hvala vama na pozivu, na podršci. Ovim putem pozivamo sve druge građane i ljude širom Srbije da se odazovu ovim humanitarnim akcijama i pomoći kada je najteže.

(Telegraf.rs)