Važna vest za Partizan pred početak plej-ofa: Vratio se Mateus Saldanja!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brazilac posle dva meseca pauze dobio dozvolu i bez problema odradio prvi trening sa timom

Foto: Telegraf

Mesec dana posle večitog derbija, odnosno dva meseca posle meča sa IMT - Mateus Saldanja se ovoga jutra vratio treninzima Partizana i to je verovatno najbolja vest za stručni štab, ali i navijače crno-belih. Brazilski napadač je počeo sa grupnim treninzima, te se očekuje da se konačno vrati na teren u plej-ofu Superlige Srbije.

Saldanja se povredio još 17. februara na utakmici tima iz Humske sa IMT, kada je usled bezazlene povrede zadnje lože zatražio izmenu već posle pola časa igre.

Prve procene su govorile da će pauzirati tek nekoliko dana, jer činilo da se radi o malo težem istegnuću butnog mišića zadnje lože, no, ispostavilo se da je problem ozbiljniji. Jer, Saldanja je zapravo povredio tetivu koja se nalazi u toj regiji i, iako je osposobljen samo da odigra 172. večiti derbi, predviđana mu je znatno duža pauza.

U meču sa Crvenom zvezdom je ispunio svoje, postigao je gol, iako je bilo primetno da je potpuno nespreman, pošto je imao samo jedan trening pred utakmicu. Dan posle se, uz pomoć stručnjaka iz Brazila koje je angažovao, potpuno posvetio oporavku, koji je trajao do juče kada je dobio i zvaničan nalaz magnetnom rezonancom da je sposoban da se vrati redovnim obavezama.

Fudbaler je jutros trenirao sa saigračima, prvo u teretani, potom i na terenu, a večeras će, preventivno, još jednom obaviti snimanje magnetnom rezonancom kako bi medicinski izveštaj bio potpun i svi sigurni da je Saldanja zdrav i spreman da pomogne Partizanu.

Teško da će Brazilac moći u pun takmičarski ritam već u nedelju, kada crno-beli igraju sa Čukaričkim na Banovom brdu (19.15, Arena sport Premium), ali će verovatno prve minute upisati odmah u plej-ofu, što je Partizanu i najvažnije.

Podsetimo, Saldanja je u tekućoj sezoni ubedljivo najproduktivniji fudbaler, ne samo Partizana, već i Superlige, pošto je na 28 mečeva postigao 17 golova u svim takmičenjima i upisao pet asistencija. I dalje je najefikasniji napadač lige sa 16 pogodaka, iako je propustio šest prvenstvenih mečeva i jedan u Kupu Srbije, što dovoljno govori i o kvalitetu Brazilca, ali i o značaju njegovog povratka u prvi tim.

(Telegraf.rs)