E, to je gostoprimstvo: Ren će podeliti preko 1.000 slatkih palačinki navijačima Milana pred meč Lige Evrope

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Na taj način, francuski klub želi da se pokaže kao dobar domaćin

Foto: Lara Bojanić (ustupljena fotografija)

I dok uglavnom u centar pažnje kada je fudbal u pitanju stižu incidenti navijača i slične stvari, u Francuskoj su tome hteli da stanu na put. Fudbalski klub Ren započeo je vrlo interesantnu inicijativu, pa će pred početak svog meča sa Milanom u okviru Lige Evrope podeliti besplatno preko 1.000 slatkih palačinki navijačima pristalicama italijanskog kluba.

Prema pisanju portala Ouestr France, klub na taj način želi da se potvrdi kao dobar domaćin, a sve će biti odrađeno u saradnji sa jednim lokalnim restoranom u gradu Renu.

U ovom delu Bretanje postoji i mala pesma, koja kaže "da ljudi mnogo vole slatke palačinke i da su spremni da ih jedu i po više kilograma".

Reč je o specijalnoj vrsti slatke palačinke koja je karakteristična za Bretanju i za bretonski narod, posebno u gradu Renu, a tradicija pravljenja ovog specijaliteta datira još iz 19. veka.

Klub je takođe pored toga objavio i plan meča na italijanskom jeziku, čime je takođe želeo da omogući svim Milanezima da se osećaju maksimalno dobrodošlo pred meč.

Prvi duel između Rena i Milana u Italiji ubedljivo je pripao Rosonerima sa 3:0.

(Telegraf.rs)