Saznajemo! Paket sa Banovog brda: Partizan pored Kovačevića uzeo i Jankovića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aktivno poslepodne u Humskoj, crno-beli doveli paket pojačanja

Foto: MN PRESS

Desno krilo Čukaričkog Aleksa Janković (23) biće sedmo pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku. Nekadašnji polaznik škole crno-belih vraća se u Humsku posle epizoda u Voždovcu i na Banovom brdu i potpisaće ugovor na tri i po godine, kao deo "paketa" sa centralnim defanzivcem Bojanom Kovačevićem, saznaje Telegraf!

Rekosmo već, Janković je prošao kompletne mlađe kategorije kluba iz Humske, bio je čak priključen prvom timu 2019. godine, ali nije uspeo da se nametne, pa je pozajmljivan prvo u Voždova, koji je kasnije otkupio njegov ugovor, da bi 2021. godine prešao u redove kluba sa Banovog brda.

U Čukaričkom mu je krenulo sasvim dobro, međutim, tokom korona virusa zaradio je teže oštećenje pluća usled koga je pauzirao gotovo godinu dana. U poslednjoj sezoni polako se vratio u ritam, ali ni na Banovom brdu nije postao standardni član prvog tima, već je povremeno dobijao priliku.

No, Janković je zapravo "dvostruko" ulaganje Partizana u završnici prelaznog roka, on je fakat deo paketa koji su crno-beli aktivirali tokom današnjeg dana, a koji podrazumeva i štopera Bojana Kovačevića, inače primarnu metu Partizana.

Dolaskom Kovačevića i Jankovića Partizan je stavio tačku na zimski prelazni rok.

(Telegraf.rs)