Bajern nastavio trku za Leverkuzenom, "farmaceuti" sigurni na gostovanju Darmštatu

L. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Strelac za Bavarce ponovo je bio Aleksandar Pavlović

Foto: Tanjug.rs/AP

Odigrano je pet utakmica u okviru 20. kola Bundeslige, a vredne pobede zabeležio je i vodeći dvojac prvenstva - Bajern Minhen i Bajer Leverkuzen.

Bavarci su na domaćem terenu dočekali Borusiju Menhengladbah i slavili rezultatom 3:1 i to posle preokreta. Goste je u vođstvo doveo Elvedi u 35. minutu, ali je njihova radost kratko trajala.

Samo 10. minuta kasnije Bajern je stigao do izjednačenja pogotkom Aleksandra Pavlovića. Mladi fudbaler srpskih korena iskoristio je idealan pas Tomasa Milera i rutinski pogodio mrežu.

Izabranici Tomasa Tuhela intenzivirali su svoje napade u drugom delu, a to im se isplatilo u 70. minutu kada se u strelce upisao i Hari Kejn. Do kraja susreta Bavarci su postigli još jedan pogodak koji je bio delo Matijasa De Lihta.

Siguran je bio i Bajer iz Leverkuzena koji je slavio na gostovanju Darmštatu sa 2:0. Ekipu Ćabija Alonsa do trijumfa je vodio Natan Tela koji je bio dvostruki strelac. Prvo je načeo mrežu domaćina u 33. minutu, da bi posle samo osam minuta drugog dela ponovo pogodio i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

U ostalim mečevima kola, Bohum je remizirao sa Augzburgom - 1:1, Verder je  slavio na gostovanju Majncu rezultatom 1:0, dok je Štutgart, takođe kao gost, bio bolji od Frajburga rezultatom 3:1.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)