Da li ste znali za ovo fudbalsko pravilo? Zbog ovoga je Milanu poništen gol nakon penala!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Rosoneri su na kraju ostali bez pobede u nadoknadi!

Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Milana su u meču punom naboja ostali bez pobede i rezultatom 2:2 dodatno zaostali za vodećim ekipama nakon utakmice 22. kola Serije A.

Susret je obilovao uzbuđenjima, bilo je crvenih kartona, promašenih penala i preokreta, ali je najviše pažnje privukao momenat iz 74. minuta.

Pri rezultatu 1:1 Sem Beukema je napravio penal, a Teo Ernandez je uzeo loptu u svoje ruke, međutim nije bio precizan sa bele tačke. Lopta mu se potom odbila, a on je uz dozu sreće ipak pogodio.

Krenulo je slavlje, ali je arbitar Davide Masa već podigao ruku i dosudio indirektan udarac za goste. Igrači su bili u čudu, ali pravila su i više nego jasna. Ako se lopta od samog okvira gola odbije direktno izvođaču najstrože kazne bez prethodnog dodira sa bilo kojim drugim igračem dosuđuje se indirekt.

Ruben Loftus-Čik je nešto kasnije svojim drugim golom doneo prednost Milanu, ali je novi šok usledio u drugom minutu nadoknade kada je posle VAR provere penal u gol za Bolonju pretvorio Rikardo Orsolini.

Tokom prvog poluvremena Olivije Žiru je promašio prvi jedanaesterac Rosonera, pošto je prethodno Džošua Zirkze doneo vođstvo gostima. Trener Tijago Mota u međuvremenu je dobio crveni karton, a do pauze je pomenuti engleski igrač postigao prvi gol Milana. Njegov učinak na kraju nije bio dovoljan.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)