"Hteo sam da ubijam ljude i osvetim smrt oca": Ispovest fudbalera koji je pre 3 godine igrao protiv Partizana

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikolson je te 2020. igrao za Šarlroa, sada je član Klermona

Foto: Frédéric Chambert / Panoramic / Profimedia

Napadač Klermona Šamar Nikolson, koji je na pozajmici iz moskovskog Spartaka, priznao je da je bio na ivici toga da umre ili završi u zatvoru u pokušaju da osveti očevo ubistvo!

Fudbaler sa Jamajke iza sebe ima tragičnu prošlost, jer mu je otac ubijen u Kingstonu - u tamošnjem ozloglašenom getu. A to je bila tačka koja je mogla da promeni njegov život.

Umesto da ogerzne u kriminalu, Nikolson je 2017. stigao u Domžale, a 2020. je igrao i protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u dresu belgijskog tima Šarlroa. Podsetimo, crno-beli su tada ispali posle poraza u gostima rezultatom 2:1.

- Zahvaljujući fudbalu sam mogao da pobegnem od bandi i nasilja. To je bila jedina opcija za mene. Kada je moj otac ubijen, bio sam na najnižoj tački i napustio sam fudbal. On je bio moj idol. Jedina misao mi je bila da osvetim njegovo ubistvo. Družio sam se sa lošim momcima i razmišljao o ubijanju ljudi - rekao je Nikolson za francuske medije i dodao:

- Čak i pre njegove smrti bio sam smutljivac koji je tražio tuče. Lako sam mogao da dobijem pištolj. Moja porodica mi je rekla da ću ili umreti ili završiti u zatvoru. Ali umesto toga, uzeo sam razuman put da sledim svoj san da postanem fudbaler.

Priznao je i koliko mu je bilo teško u Sloveniji.

- U Sloveniji je u početku bilo teško. Vratio bih se u hotel posle treninga i plakao. Porodica me je sprečila da radim gluposti i spasila mi život. Kada sam postao fudbaler, odlučio sam da im pomognem da izađu iz geta. Ponosan sam što sada moja mama, tetka i baka žive u mnogo boljem okruženju.

(Telegraf.rs)