Sve što treba da znate o 171. večitom derbiju: Očekivani sastavi, gde je TV prenos, ko ne igra...

M. M.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Duel crno i crveno-belih na programu je u sredu od 18 časova

Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde večeras u Humskoj igraju 171. večiti derbi koji će odlučiti ko će na zimsku pauzu sa prvog mesta.

Zvezda je trenutno u blagoj prednosti kada je u pitanju oreol jesenjeg prvaka, ima dva boda više i dovoljan joj je i remi za mirnu zimsku pauzu.

Partizan u superligaškom derbiju nije slavio od septembra 2019. godine i nema sumnje da će im to biti dodatni imperativ. Takođe, Zvezda čeka trijumf u Humskoj još od 2016.

Telegraf će biti na licu mesta u Humskoj kada utakmica počne, a kao i uvek donosimo vam najzanimljivije detalje vezane za ovaj susret.

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmica između Partizana i Zvezde na programu je od 18 časova, a direktan TV prenos obezbeđen je na kanalu Arena Sport Premijum 1

Ko sudi?

Glavni sudija: Nenad Minaković.

Prvi pomoćnik: Nikola Borović.

Drugi pomoćnik: Atila Harmat.

Četvrti sudija: Pavle Ilić.

VAR: Momčilo Marković.

AVAR: Uroš Stojković.

Očekivani sastavi

Partizan: Jovanović, Stojković, Ilić, Marković, Antić, Stjepanović, Belić, Natho, Kalulu, Zahid, Saldanja.

Zvezda: Glazer, Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić, Mijailović, Kanga, Hvang, Bukari, Katai, Mijatović.

Foto: Nikola Tomić

Šta kažu kladionice?

Crveno-beli su, sudeći po kladionicama, favoriti u ovom meču. Kvota na "dvojku" iznosi 2.15, na nerešen rezultat 3.50, a na pobedu Partizana 3.60.

Međusobni susreti

Od ukupno 170 prvenstvenih utakmica između crveno-belih i crno-belih, Zvezda je slavila na 67 mečeva, uz 56 remija i 47 poraza. Gol razlika iznosi 234:199 u korist aktuelnog šampiona. Poslednji večiti derbi odigran je 26. aprila 2023. godine u Humskoj, golova nije bilo.

Ko neće igrati?

Barak Bahar je već potvrdio da Mirko Ivanić nije spreman za ovaj susret, dok Partizan ima problema zbog neigranja Frenka Kanutea.  Takođe, Trener crno-belih Igor Duljaj je istakao da dvojica fudbalera imaju temperaturu i da su pod znakom pitanja.

Slično je i kod crveno-belih kada je u pitanju Šerif Endijae koji je protiv subotičkog Spartaka na poluvremenu napustio teren.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju derbi?

Foto: Ivica Veselinov/MN PRESS

Momentum je, bez sumnje, na strani Crvene zvezde koja je za mmanje od mesec dana od -6 došla do +2 na tabeli. Od remija sa TSC-om 1. novembra, crveno-beli su vezali šest trijumfa u SL.

Što se tiče Partizana, crno-beli su od 25. novembra prosuli sve ono što su gradili tokom jeseni. Porazi od TSC-a i niškog Radničkog, te remi sa Radničkim iz Kragujevca doveo je do toga da je stanje na tabeli sada 46:44 u korist Zvezde.

Cene karata

jug i sever - 800 dinara

istok bočno - 1.200 dinara

istok centar - 1.500 dinara

zapad bočno - 1.500 dinara

zapad centar - 1.800 dinara

lože istok - 5.000 dinara

lože zapad - 10.000 dinara

Reč aktera

Igor Duljaj:

- Crvena zvezda je igrala Ligu šampiona, doveli su odlične igrače. I dok smo imali bodovnu razliku, oni su bili favoriti, uvek smo pričali da je svaka utakmica najvažnija. Nismo se zanosili nekim stvarima i obećavali, igrali smo od utakmice do utakmice. Ja sam rekao igračima da nemaju pritisak, ja im ga neću nabijati. Savetovao sam ih da ne čitaju novine, ne moraju ništa. Jedino što moraju je da daju sve od sebe na sutrašnjoj utakmici. To je jedino što se mora, ostalo je manje-više bitno

Barak Bahar:

- Mislim da na derbiju nema favorita, da poštujemo protivnika, koji je bio na čelu tabele do prošle nedelje, dobili su 12 utakmica u nizu. Moramo da budemo skromni i da nastavimo sa dobrom formom, klub nije dobio protiv Partizana u gostima sedam godina, moramo to da pokažemo na terenu.

(Telegraf.rs)