Surova kazna za Belgijance: Zbog navijača prazne tribine do 2025. godine?

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Drakonska kazna u cilju da se spreče dalji neredi

Foto: Jan De Meuleneir / imago sportfotodienst / Profimedia

Poslednjih nekoliko godina bile su u najmanju ruku problematične, zbog čega je Fudbalski savez Belgije redovno kažnjavao Anderleht i Standard Lijež u međusobnim duelima.

Klubovi su se izjasnili po pitanju problema koje su navijači znali da naprave.

- Tokom poslednjih šest godina, ‘klasiko’ je bio prekidan četiri puta - objasnili su iz ova dva kluba koje Fudbalski savez Belgije redovno kažnjava zbog incidenata, zbog kojih dva puta utakmice čak nisu ni nastavljene.

Prethodne nedelje je nastao novi prekid u osmini finala belgijskog kupa između ova dva tima, kada su navijači bacali stolice, koristili pirotehnička sredstva i tako napravili veliku štetu na stadionu.

Iz tog razloga klubovi su u problemu pošto mogu da ostanu praznih tribina kada su utakmice ova dva kluba u pitanju.

- Ono što je trebalo da bude jedan od velikih trenutaka belgijskog fudbala, često je poslednjih godina bilo veliko razočarenje za ljubitelje sporta. Uprkos razrađenim bezbednosnim merama, ‘klasiko’ se završio nasiljem i značajnom materijalnom štetom - istakli su klubovi.

Kako bi izbegli kazne klubovi su odlučili da "kazne" svoje navijače i u svhe ovih mečeva zatvore kapije, a prethodni sukobi bi mogli da ostave zatvorene kapije i za druge utakmice.

(Telegraf.rs)