Šta je Zvezda sve uspela da promaši u Bernu: Rival skupo kaznio slab dan Bukarija, Endiajea, Mijatovića

E. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Čak osam velikih prilika

Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde defitnivno su razočarali ove jeseni na evro-sceni. Liga šampiona je takmičenje koje ne prašta promašaje i greške što su crveno-beli osetili na svojoj koži u nekoliko mečeva, a posebno u petoj rundi u Bernu.

Jang Bojs je dve svoje prilike iskoristio i tako surovo kaznio sve promašaje Zvezde. I pored sasvim korektne igre u napadu, kreacije koja nije nedostajala, realizacija je blago rečeno bila loša. Rezultat je mogao da ode u totalno drugom pravcu, ali krivce za tako nešto ne treba tražiti nigde osim u samoj ekipi.

Izbrojali smo za vas sve velike prilike koje je Zvezda propustila da realizuje u Švajcarskoj. Brojka je zaista zapanjujuća, čak u osam situacija je uglavnom moralo bolje da se reaguje. Pa da počnemo:

3. minut - Šerif Endiaje posle velike greške golmana i poklonjene lopte u situaciji u kojoj nije bio ometan pogađa čuvara mreže sa otprilike desetak metara.

5. minut - Ponovo Šerif Endiaje, ovog puta glavom sa peterca nakon centaršuta Hvanga vrlo slabo gađa pored gola.

6. minut - Osman Bukari iskosa sa desne strane dobija loptu od Mirka Ivanića, i ipak šutira iznad gola.

24. minut - Drugi put Bukari, ali ovog puta na nestvaran način propušta čak i da uputi šut. Ivanić opet u ulozi asistenta, Ganjanin je trčao sam kao duh, ali je dao prejak "for" i golman je jednostavno pokupio loptu.

57. minut - Hvang je pogodio stativu posle odličnog šuta unutar kaznenog prostora.

61. minut - Mladi Mijatović sa sedam metara šutira nakon prodora Bukarija i povratne lopte. Slabo je to ipak bilo, pre svega neprecizno.

63. minut - Žan-Filip Kraso u novoj situaciji jedan na jedan i opet je to odbranio golman. Još jednom udarac direktno u njega.

75. minut - Mijatović u drugoj ogromnoj šansi, bio je sam u petercu i nije uspeo lepo da zahvati loptu glavom.

Još jednom treba napomenuti da krivca za sve ove promašaje ne treba i ne sme niko da traži spolja i da je to nešto što u nekoj novoj prilici u budućnosti mora da bude na višem nivou.

(Telegraf.rs)