Terzić: "U košarci treba da očekujemo rezultate, oba naša kluba imaju pomoć koju nemaju ni Real ni Barsa"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Fudbal je otišao u galaksiju..." - ističe Terzić

Foto: Printscreen/ PRVA TV

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić bio je gost ovog jutra na TV Prva, i tom prilikom govorio o aktuelnim fudbalskim temama.

Terzić je govorio o investicijama, zahvalio se državi na pomoći, a onda je dodao da ne bi trebalo positovećivati košarku i fudbal. 

- Jako mi je drago da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvari nazvao pravim imenom. Gostovao je na nekoj televiziji i rekao da se ne poistovećuju košarka i fudbal. Košarkaški klubovi, oba naša najveća kluba, imaju pomoć kakvu nemaju klubovi u Evropi, ni Real, ni Barselona, ni Olimpijakos.

- Hvala mu na tome što je prepoznao to. U košarci treba da očekujemo velike razultate, jer je pomoć države velika i tu je realno očekivati neke dobre rezultate. Na žalost, fudbal je otišao u galaksiju, pre svega zbog TV prava. Jako je teško igrati Ligu šampiona. Neko kaže da je prevelik zalogaj igrati Ligu šampiona, to kaže i predsednik, ali mi toga ne možemoo da se odreknemo.

Potom, nastavio je o ulaganjima.

- Ono što hrabri sve sportiste i ljude koji vole sport u Srbiji, to je što je država prepoznala osnovni problem, a to je infrastruktura. Decenijama niko ništa nije uradio. Država je imala svojih prioriteta, problema, jednostavno nemar. To je nešto što ne pripada državi kao što je Srbija koja je zemlja sporta. Mnogo velikih očekivanja, ambicija, u Evropi i svetu smo prepoznati po sportu. Mislim da nam je to trebalo. Nadam se da će krenuti brzo i Nacionalni stadion i druge hale, atletske, košarkaške. Mi smo zdrava i sportska nacija. Dobro je što država ulaže, i to ne samo u infrastrukturu. Mislim da se i sportisti osećaju mnogo sigurnije uz ovakvu podršku države. Sećamo se ranijih perioda. Sportisti osvoje neke medalje na evropskim i svetskim prvenstvima, Olimpijskim igrama, dođu na balkon, pozdrave ih, slikaju se sa njima i odu. Sada su dobro ngrađeni i da stvarno se šalje jedna poruka sportistima, a to je da se bave sportom i igraju za državni dres i država će to znati da nagradi.

(Telegraf.rs)