Žarko Lazetić pred meč sa Frajburgom u Ligi Evrope: "Igramo za rezultat, ali to nije jedino merilo"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četvrta istorijska utakmica u Evropi za njih

Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Ekipa TSC-a iz Bačke Topole pred sobom ima i još jedan izazov u Ligi Evrope, pošto će u četvrtom kolu grupne faze ovog takmičenja igrati protiv Frajburga na gostujućem terenu od 21 sata.

Pred meč, trener ekipe iz Bačke Topole, Žarko Lazetić, izneo je i svoja očekivanja.

- Sigurno je pobeda dala vetar u leđa, moj stručni štab i ja se trudimo da prenesemo na igrače da je pored rezultata važno kako izgledamo na terenu. Rezultat nije merilo, igramo za njega, ali meni je važno da li smo tim i da li ostanemo tim kakve god bile okolnosti - rekao je Lazetić.

TSC je protiv Frajburga odigrao korektnu utakmicu na domaćem terenu, imali su i vođstvo, ali...

- Frajburg je sjajan tim, najorganizovaniji u našoj grupi. Oni nude malo prostora defanzivno, igraju presing 1 na 1. Baš su tim. Prave korekcije i pokrivaju jedni druge. Ne menjaju puno gde god da igraju, ali probaćemo i mi da izađemo visoko. To je jako teško, pogotovo da to radimo u kontinuitetu. Očekujem da napravimo korak napred i da se što duže takmičimo sa njima.

Na kraju, podsetio se i na het-trik Vićenca Grifa iz Topole.

- Mislim da se dobro branimo. Želimo da pravimo viškove i da pomažemo jedni drugima. Grifo nam je dao gol iz penala, slobodnog udarca i nakon što se naš igrač okliznuo. Možda je i nama potrebna takva vrsta sreće da bismo došli do dobrog rezultata - zaključio je Lazetić.

(Telegraf.rs)