Heroj Jovanović posle pobede Partizana u Pazaru: "Samo sam radio svoj posao"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čuvar mreže crno-belih kraj Jošanice pokazao da je repezentativni kalibar

Foto: FK Partizan

Ako nekome letos nije bilo jasno zbog čega Partizan, pored dva oformljena golmana, dovodi i trećeg, iskusnog, žrtvujući starosedeoce, posle meča u Novom Pazaru, u kome su crno-beli slavili sa 1:0, verovatno više neće postavljati to pitanje. Mnogo puta je Aleksandar Jovanović u prethodnih nekoliko meseci briljirao na golu crno-belih, direktno krojeći krajnje ishode utakmice, ali je kraj Jošanice pokazao reprezentativnu klasu i potvrdio da je trenutno sigurno najbolji čuvar mreže u Superligi.

Posle prvog poluvremena u kome je Partizan bio bolji tim i imao šanse da lagano "zatvori" utakmicu, Pazarci su "osetili krv" u nastavku i svim silama krenuli ka golu gostiju, ali je Jovanović naprosto "spustio roletnu", odbranio nekoliko zicera i uz pomoć defanzivaca sačuvao minimalac vredan velika tri boda na jednom od najtežih gostovanja u ligi.

Dan kasnije kaže da je duel sa Novim Pazarom bitan, ali da je već stvar prosšlosti, jer crno-bele u nedelju očekuje još jedan derbi.

- Znali smo da nas očekuje teška utakmica jer Novi Pazar ima sjajne individualce koji mogu u svakom trenutku da naprave razliku. Značio je taj gol na početku! Mogli smo i da povećamo prednost ubrzo nakon tog gola, ali bitno je da se sve dobro završilo. Uzeli smo tri boda i okrećemo se nedelji - kaže Aleksandar Jovanović.

Foto: FK Partizan

Skromno Jovanović svoje zasluge gura u drugi plan, ističući kolege iz odbrane, odnosno dobar defanzivni blok celog tima.

- Kad si u Partizanu, očekuje se od golmana da na nekim utakmicama direktno donosi bodove. Nije fraza, ali samo sam radio svoj posao. Štoperski tandem je takođe bio odličan, ali generalno je cela ekipa bila jako dobra odbrambeno. Pokazujemo karakter kad je teško i kada se lomi utakmica. Verujem da ćemo tako i nastaviti.

Veruje čuvar mreže da bi sve bilo mnogo lakše kraj Jošanice da su na stadionu bili prisutni navijači Partizana.

- Ponavljamo stalno - zaista nam znače! Osećamo njihovu podršku i daju nam taj dodatni vetar u leđa. Idemo dalje ujedinjeni.

Nemaju u Partizanu mnogo vremena za radovanje, jer već u nedelju u Humsku stiže Čukarički, jedan od timova koji je crno-belima u prošloj sezoni zagorčao život.

- Gledamo samo sledeću utakmicu i naravno - uvek je bitno da se ne primi gol jer daje ekipi dodatno na samopouzdanju. Tako je bilo do sada, to važi i za predstojeći duel sa Čukaričkim, jednako bitan na putu koji smo zacrtali - zaključuje Aleksandar Jovanović.

(Telegraf.rs)