Zvezda ne može bez drame u Superligi: Crveno-beli dominirali, pa strepeli do kraja za trijumf protiv Radnika!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Tomašević je učinio da se domaći tim do poslednjeg minuta bori za tri boda

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Radnika iz Surdulice na "Marakani" u okviru 14. kola Superlige Srbije, ali ni danas nisu mogli da prođu bez drame, pošto su baš kao protiv TSC-a primili gol na domaćem terenu. Ovoga puta ih on ipak nije koštao celog plena - 3:1 (1:0).

Mora se reći da je Zvezda danas odigrala objektivno kvalitetnije od rivala i da je dominirala na terenu kroz veći njegov tok. Imali su crveno-beli brojne prilike da meč reše i mnogo ranije, ali su bili neprecizni u završnici.

Odmah na startu je Mijatović propustio kolosalnu šansu kada je unutar prvih pet minuta šutirao sa 10 metara preko prečke, ali se mladi i talentovani fudbaler vrlo brzo iskupio za ovaj promašaj.

U 19. minutu je posle dodavanja isto tako odličnog Mirka Ivanića on dočekao loptu na nozi, šutirao iz poluvoleja sa ivice kaznenog prostora i doneo radost za oko 10.000 Delija prisutnih na stadionu.

I u nastavku meča je Zvezda držala konce igre, a najbolju šansu do kraja prvog poluvremena imao je Mitrović koji ipak nije uspeo da smesti loptu u mrežu.

Taman pošto se susret nastavio, crveno-beli su u 54. minutu duplirali prednost. Posle jednog prekida, lopta je iz centaršuta upućena ka Spajiću koji se nalazio na oko 11 metara od gola, a glavom je pogodio pravi ugao.

Međutim, ako je tada svima na stadionu delovalo da će do kraja gledati lak posao za domaćina, tim Baraka Bahara je potvrdio da ne može bez drame u Superligi.

Došao je Tomašević do jedne lopte na sredini terena, povukao je napred i sa 30 metara u 70. minutu uputio fenomenalan udarac koji se završio iza leđa Glazera.

Ipak, umesto da Surduličani dodatno zagrizu, oni su pali, pa je Zvezda do kraja stigla i do kaznenog udarca u 89. minutu, a koji je realizovao Kanga uz malo sreće, pošto je golman Radnika uspeo da odbrani taj udarac, ali ne i da kasnije počisti loptu koja je odskakutala iza njegovih leđa.

To je bio i konačan rezultat meča, posle kojeg Surduličani ostaju poslednji, a Zvezda nastavlja da juri Partizan na prvom mestu.

TOK MEČA

90+1. minut: Igraće se četiri minuta nadoknade vremena.

90. minut: GOL, 3-1! Malo sreće i lopta je u mreži! Kanga je šutirao, golman Radnika odbranio taj udarac, ali je lopta odskakukala nazad u mrežu. 

88. minut: PENAL ZA ZVEZDU! Srušen je Lučić od strane Kočića!

86. minut: Au, au, au... Šta je sada prvo promašio Olajinka, a onda Bukari.

77. minut: Bahar reaguje posle primljenog gola. Izmena je tu, pa umesto Krasoa na teren ide Hvang.

70. minut: GOL, 2-1! Šok na Marakani, Radnik je preko Tomaševića smanjio rezultat! Bio je to neverovatan pogodak sa skoro 30 metara, a Glazer nije mogao ama baš ništa u ovoj situaciji!

63. minut: Sada i manji prekid meča zbog povrede jednog od igrača Surdulice. Ostao je na terenu Abubakar posle jednog starta, ali je na kraju posle pomoći medicinskog tima on uspeo da se vrati na teren.

60. minut: Bukari i Lučić menjaju Ivanića i Mijatovića kod Zvezde, a Gašića menja Bogdanović u timu Surdulice.

53. minut: GOL, 2-0! Zvezda je uspela da duplira prednost pogotkom Spajića! Dočekao je loptu na oko 11 metara, šutirao glavom i ona je savladala golmana gostujućeg tima.

52. minut: Kako je počelo prvo poluvreme, tako je nastavljeno drugo. Crvena zvezda napada, stvara šanse, ali za sada ne uspeva da pronađe drugi pogodak.

46. minut: Utakmica je upravo nastavljena, a Crvena zvezda pokušaće da ranim golom "saseče" goste iz Surdulice i tako uvede meč u mirniji tok. Dve promene na odmoru: Mitrović i Endiaje su van, a unutra su Rodić i Olajinka.

POLUVREME: Idemo na veliki odmor minimalnom prednošću Zvezde. Razlika je gol Mijatovića iz 19. minuta.

38. minut: Ponovo šansa za Zvezdu, ovoga puta je u dobroj situaciji bio Mitrović, ali je lopta na kraju završila u korneru iz kojeg se nije izrodila nova šansa.

35. minut: Pao je malo ritam utakmice u poslednjih nekoliko minuta. Radnik je uspeo koliko-toliko da odbije crveno-bele od gola.

26. minut: Nastavlja se dominacija crveno-belih, koji gotovo konstantno imaju loptu u nogama i nastavljaju da napadaju.

19. minut: GOL, 1-0! Mijatović! Zvezda vodi! Sela mu je lopta na nogu, uputio je polu-volej sa 13 metara i crveno-beli su u vođstvu!

17. minut: Sada već i prva šansa za Radnik, ali je lopta prešla preko noge Duronjiću.

11. minut: Nova velika šansa. Endiaje je posle slobodnog udarca bio na petercu, ali udarac glavom prešao preko prečke.

9. minut: Još jedna velika šansa za Zvezdu, ali je sada golman Radnika uspeo da posle odbitka jednu loptu počisti u korner! Posle udarca iz ugla nema promene.

6. minut: Mijatović je uspeo da se namesti na oko 10 metara, ali je njegov udarac preleteo okvir gola.

3. minut: Od samog starta Zvezda ima dominaciju, izveden je i jedan udarac iz ugla, ali je Radnik uspeo da se odbrani.

1. minut: Utakmica je upravo počela, a Zvezda će tokom prvog poluvremena napadati od severa ka jugu stadiona, dok će Radnik ići na drugu stranu.

KOMENTAR PRE MEČA

Crvena zvezda je u proteklom kolu zabeležila kiks protiv TSC-a, odigrali su sa 1:1 na svom terne, čime su dopustili Partizanu da ode na šest prednosti, te sada moraju da jure za crno-belima i da pokušaju da ih sustignu što pre, ukoliko žele da dođu do nove titule.

Posle TSC-a, rival Zvezde na Marakani je "fenjeraš", Radnik iz Surdulice, dok je svima jasno i ko je ogroman favorit u ovom meču.

Zbog toga, Bahar ništa ne prepušta slučaju i zbog toga je izašao ofanzivno.

Crvena zvezda - Radnik Surdulica (18.00, Arena sport 1 Premium)

SASTAVI

Crvena zvezda: Glazer - Nedeljković, Điga, Spajić, Mitrović - Kanga, Kangva, Ivanić - Kraso, Mijatović, Endiaje.

Radnik: Ranđelović - Abubakar, Vranjanin, Oršečnanin, Jović - Mitošević, Hajdarević - Gašić, Kočić, Tomašević - Duronjić.

(Telegraf.rs)