Jezivo ponašanje navijača Sitija, pevali pogrdne pesme za preminulog Bobija Čarltona: Klub se odmah oglasio

Vreme čitanja: oko 1 min.

Građani su uputili izvinjenje Junajtedu

Foto: Tanjug/AP

Tužne vesti potresle su svet fudbala u momentu kada se kotrljala lopta na većini stadiona u Engleskoj. Legendarni Bobi Čarlton je preminuo u 87. godini u prošlu subotu.

I dok se većina navijača porukama opraštala od legendarnog engleskog fudbalera, sa stadiona Mančester sitija stižu skandalozne scene, jer su navijači ovog kluba pevali pogrdne pesme na račun preminulog fudbalera i i jednog od najvećih igrača ikada iz rivalskog kluba, Mančester junajteda.

Naime, oni su pevali "Bobi je u kutiji" aludirajući na njegovu smrt, a svi su ostali zgroženi skandaloznim ponašanjem navijača Sitija.

Klub se odmah ogradio i zamolio je Junajted za oprost, a istakli su i da će dodatno ispitati slučaj kako bi se temeljno sakupile sve informacije o svemu što se dogodilo.

- Mančester siti je veoma razočaran na navode o uvredljivom skandiranju malog broja pojedinaca seru Bobiju Čarltonu u pojedinim delovima stadiona "Etihad" tokom poluvremena meča protiv Brajtona. Klub najoštrije osuđuje taj gest i izvinjava se bez rezerve porodici i prijateljima ser Bobija, kao i svima u Mančester junajtedu. Baš na današnji dan kada bi ceo stadion trebalo da oda počast našoj legendi Frensisu Liju, navijači Mančester sitija treba da razumeju i da podjednako cene sve, zbog poštovanja prema igri - izvinjenje je Sitija, a na koje se nadovezuje ostatak saopštenja:

- Naš tim za bezbednost gleda materijal sa video snimaka, napravljenih u delovima stadiona u kojima je snimljen taj video. Zahvalni smo onima koji su već prijavili ovo i nastavićemo da sakupljamo sve informacije koje bi nam pomogle da identifikujemo pojedince koji su učestvovali u ovome, da bismo mogli da preduzmemo adekvatne akcije. Navijače koji vide ili čuju takvo ponašanje ohrabrujemo da nam pošalju i da našem posvećenom sigurnosnom timu jave šta su videli - ističe se u Sitiju.

(Telegraf.rs)