OFK Beograd vlada u PLS: Romantičari preko "oranice" u Smederevu osigurali čelo, domaći besneli zbog penala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Georgijević je postigao oba gola za plavo-bele

Foto: Youtube / Prva liga Srbije

U Prvoj ligi Srbije ove sezone izlgeda da definitivno nema ravnih fudbalerima OFK Beograda. Romantičari deluju kao kaznena ekspedicija, a čak ni u derbiju protiv drugoplasiranog Smedereva oni nisu pokazali znake popuštanja. Naprotiv, i protiv do sada najtežeg rivala i to na gostovanju oni su uzeli tri boda i učvrstili se na čelu tabele - 1:2 (1:2).

Treba napomenuti da se igralo po jako teškim uslovima, pošto je teren u Smederevu izgledao na neku vrstu oranice. Mnogo rupa, blata, posebno oko dva šesnaesterca onemogućila su kvalitetniju igru dva tima. A nije pomogla ni kiša koja je počela da pada u ovom gradu.

Pa ipak, već od samog starta je bilo uzbuđenja. Već u 6. minutu se Georgijević jako lepo snašao, okrenuo odbranu Smedereva i šutirao iz prve, postigavši lep gol koji je doneo prednost OFK Beogradu.

Međutim, nije se mnogo čekalo na reakciju Smederevaca, koji su u 15. minutu na vrlo sličan način došli do izjednačenja. Proklizao je jedan odbrambeni igrač OFK Beograda, ostavio Obradovića samog na 10 metara, a ovaj je po zemlji šutirao uz stativu.

Usledila je situacija kada je jedan igrač OFK Beograda pao u kaznenom prostoru Smedereva, a glavni sudija utakmice Marko Delibašić je pokazao na belu tačku. Nisu se sa time složili domaći, burno su protestovali, ali u Prvoj ligi Srbije nema VAR-a, tako da je odluka ostala na snazi i Georgijević je sa bele tačke postigao drugi gol.

Do kraja je bilo šansi na obe strane, mogli su bodovi da ostanu i u Smederevu, ali i da Romantičari slave ubedljivije. Na kraju je ostalo onako kako je bilo u 29. minutu meča.

OFK Beograd sada ima 29 bodova na čelu tabele, dok je Smederevo drugo sa 20 poena.

PRVA LIGA SRBIJE - 12. KOLO

Subota

Sloboda Užice - Radnički Novi Beograd 3:1 (2:0)

Inđija - Kolubara 0:2 (0:0)

Nedelja

Smederevo - OFK Beograd 1:2 (1:2)

Mačva - Dubočica (18.00)

Metalac - Jedinstvo Ub (18.00)

Ponedeljak

Mladost GAT - Grafičar Beograd (15.00)

Radnički Sremska Mitrovica - Tekstilac Odžaci (15.00)

Vršac - RFK Novi Sad (15.00)

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)