Ako Srbija ode na Evropsko prvenstvo, evo u kom bi šeširu bila: Orlove u svakom slučaju čeka težak zadatak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Projekcije kažu jedno, ali, ima još dosta da se igra

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Mađarske sa 2:1 u utakmici 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se održava iduće godine. Orlovi su ovim neuspehom dodatno zakomplikovali svoj put do prvenstva "Starog kontinenta".

Međutim, nije opet ni sve toliko komplikovano kako se čini, tehnički, Srbiji je potrebna pobeda protiv Crne Gore u Beogradu, u utakmici koja se igra u utorak, 17. oktobra, s početkom od 20 časova i 45 minuta na Marakani.

Osim pobede protiv Crne Gore, koja je "moranje", Srbija će morati da makar remizira i sa Bugarskom u utakmici koja se igra u Leskovcu, kako bi sigurno otišli u Nemačku na Evropsko prvenstvo, dok bi eventualno mogli da odemo i ukoliko Mađari i Litvanci odigraju "za nas" protiv Crne Gore.

Kada se sve stavi na papir, Srbija nije toliko daleko od Evropskog prvenstva, za koje su već izašle i projekcije mogućih šešira za ovaj turnir.

Naime, ukoliko je suditi po trenutnom stanju na tabelama u kvalifikacijama, Srbija bi se našla u trećem šeširu.

Pored Srbije, u trećem šeširu se nalaze i Danska, Španija, Grčka, Hrvatska i Italija.

Reklo bi se da je projektovani drugi šešir dosta slabiji, pošto su tamo Albanija, Mađarska, Turska, Slovenija, Švajcarska i Austrija. Dok iz prvog dolaze Nemačka, Portugal, Francuska, Belgija, Škotska i Engleska.

Na kraju, u najnižem šeširu su Rumunija, Poljska i Sovačka, kao i tri pobednika plejofa.

(Telegraf.rs)