Sve o meču TSC - Olimpijakos: U Bačkoj Topoli igraju "David i Golijat", ko će im suditi i šta kažu kladionice?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Spremno je sve u Bačkoj Topoli za prvu istorijsku utakmicu u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja

Foto: MN Press/Milan Rašić

Ekipa TSC-aj e imala svoj debi u grupnoj fazi Evropskog takmičenja, gde su poraženi od Vest Hema u Londonu sa 3:1, što bi mogla da im bude i dobra škola u nastavku. Da li su bili dobri đaci i da li su dobro pazili na času, pokazaće idući meč protiv Olimpijakosa koji je na progrmau u Bačkoj Topoli.

Olimpijakos je u prvom kolu tkaođe poražen od Frajburga, što samo govori i koliko će ovo biti važan meč i za njih, što i ne ide baš na ruku TSC-u.

Tim iz Bačke Topole mora da vreba bodove na svom terenu, zarad srpskog koeficijenta, ali i svog ličnog.

Jedno je sigurno - zabava neće izostati u Bačkoj Topoli.

Foto: Tanjug/AP

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmica između TSC-a i Olimpijakosa na programu je u četvrtak, s početkom od 18 časova i 45 minuta, dok je direktan televizijski prenos omogućen putem Arena sport 1 Premium kanala.

Takođe, ovu utakmicu možete pratiti i putem Telegraf sport lajva.

Ko sudi?

Pravdu na ovom meču deliće francuski arbitar Benoa Bastijen, dok će mu pomagati Hikam Zakrani i Orelijen Bertomiju, takođe iz Francuske. U VAR sobi će sedeti i još jedan Francuz, a to je Benoa Milo, kao i Nikola Dano, još jedan čovek sa Azurne obale.

U kakvom raspoloženju timovi dočekuju meč?

TSC je imao peh u prvenstvu pred ovaj meč, kada je u poslednjim trenucima meča ostao bez pobede protiv Mladosti iz Lučana, što bi u neku ruku i moglo da poljulja samopouzdanje čitave keipe. Takođe, pre poraza od Vest Hema, oni su imali i skor od pet pobeda u prvenstvu.

Kada je reč o Olimpijakosu, Grci su ove sezone poraženi u samo jednom meču i to protiv Frajburga, dok imaju i samo jedan remi u prvenstvu, s AEKom, te samo govori o tome koliko su dominantni u svakoj sferi svoje igre.

Foto: Tanjug/AP

Očekivani sastavi:

TSC: Simić - Stojić, Antonić, Ćalušić - Cvetković, Radin, Đakovac, Stanić, Petrović - Pantović, Rakonjac.

Olimpijakos: Paslakis - Rodinej, Retsos, Freire, Ortega - Heze, Kamara, Masuras, Bijel, Fortsunis - El Kaabi.

Šta kažu kladionice?

Nije baš u potpunosti otpisan TSC, ali je stavljena velika kvota pred ovaj meč, što samo govori o tome da im i nisu date prevelike šanse.

Ukoliko odlučite da stavite novac na pobedu tima iz Bačke Topole, taj iznos će se vratiti uvećan za oko 5,50 puta. S druge strane, pobeda Olimpijakosa se vrednuje sa 1.55, dok je remi na kvoti od 4.20.

Reč trenera

Trener TSC-a, Žarko Lazetić:

- Nadam se da utakmica protiv Olimpijakosa neće biti uspešna kao ove tri prethodne već da će biti uspešnija. Ovo je istorijski uspeh. Kada uđete u grad svuda se zastave Lige Evrope, o tome se razgovara, zato u Lučanima izgubimo fokus, jer se razmišlja o ovoj utakmici. Nama je to čast, zadovoljstvo i obaveza da budemo na nivou. Ne bih o taktici, jer ovde ima grčkih kolega, igraćemo sve moguće formacije da probamo da pobedimo. Eto, igraćemo u nekoj osnovnoj formaciji, 3-4-3. Postoje protivnici, oni se pitaju, nećemo kukati što igramo utakmice na tri dana i Ligu Evrope. Držaćemo se ove tri utakmice u sedam dana, onda ide reprezentativna pauza. Sada je samo u fokusu Olimpijakos, pa Spartak i onda se spremamo za sve ostalo - naglasio je Lazetić.

Trener Olimpijakosa, Dijego Martinez:

- Mislim da u savremenom fudbalu ne postoji izraz favorit, svi moraju da se bore i igraju kako treba. Tim TSC-a je stabilan, sviđa mi se kako su igrali protiv Vest Hema, sviđa mi se kako se postavljaju, mislim da su teški i zahtevni. Daćemo sve od sebe da uspemo, Bačka Topola ima puno motiva i želje za igrom i pobedom. Uvek ima obaveza da opravdate svoj nastup kada je reč o Olimpijakosu, sutrašnja utakmica će biti zahtevna. U fokusu je dobra igra, da damo svoje najbolje i ugrabimo tri poena. Ambiciozni smo ali i ukazujemo puno poštovanje protivniku - rekao je Martinez.

(Telegraf.rs)