Čukarički mora da iskoristi "lošu stranu novčića" Genkovog fudbala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jure Brđani večeras od 21 čas svoje istorijske bodove u Evropi

Foto: AP/Tanjug

Jeste Genk favorit protiv Čukaričkog u 2. kolu Lige konferencije, kao i svi timovi u grupi F Lige konferencije, ali daleko od toga da Brđani nemaju kvalitet i ambiciju za prolazak dalje!

Protiv Ferencvaroša su platili greške u finišu prvog poluvremena. Nisu bili nadigrani i dobili su neke smernice kada je u pitanju put ka istorijskim bodovima u Evropi.

Belgijanci su možda čak i nezgodniji od šampiona Mađarske, najviše zbog toga što igraju dosta ofanzivniji fudbal. Opet, taj fudbal ima i svoje mane i upravo bi njih Čuka mogla da iskoristi.

Naime, od početka sezone sredinom jula, Genk je samo četiri puta uspeo da sačuva svoju mrežu, a u poslednje četiri utakmice primili su čak devet golova - uz četiri remija. Doduše, i dali su isto toliko - na šta Čuka mora da obrati posebnu pažnju.

Genk deluje moćno u ofanzivi, ali se stiče utisak da im u defanzivi fali malo više discipline. Igraju atraktivan fudbal, igrače kao da non-stop nešto "vuče" da idu napred. Ipak, taj napadački fudbal ima i lošu stranu novčića i ogleda se u tome da, za razliku kada idu napred, pozadi nešto i ne sprintaju kako bi pokrili rupe.

Foto: AP/Tanjug

Odlikuje ih i to da ne odustaju do samog kraja, odnosno da postižu dosta golova u samom finišu. S druge strane, imaju rupe u igri koje protivnik zna da kažnjava. Kao Fiorentina koja je dala dva gola za 16 minuta u prvom poluvremenu ili pak Sent Truden koji je za šest minuta (od 31. do 37.) dao tri pogotka.

Svestan je i trener Čuke Igor Matić da njihov rival ima određene mane, mada je ipak biranim rečima govorio o Genku.

- Trče dobro i napred i nazad. Jako su dobri i ofanzivno i defanzivno. Igraju na gol više, ali ne zapostavaljaju defanzivu. Ako pričamo o Evropi i ovom takmičenju, ekipa su na mnogo visokom niovu. Dosta mečeva njihovih sam gledao. Čekali smo rivala u kvalifikacijama za LE, Olimpijakos jeste prošao, ali je Genk bio kvalitetniji u oba meča. Ekipa su koja ima i vrline i mane, ali imaju više vrlina. Opet, mi ćemo te mane pokušati da iskoristimo - poručio je Matić.

(Telegraf.rs)