"Australijski" Srbin otišao u penziju: Svi ga pamte iz dresa Seltika, a sada je rekao "dosta"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Okačio kopačke o klin

Foto: Profimedia

Nekadašnji australijski fudbalski reprezentativac i fudbaler Seltika, Tom Rogić, odlučio je da okonča svoju igračku karijeru.  Tom Rogić saopštio je danas da je okončao igračku karijeru.

Rogić je igrač koji je najduži period svoje karijere proveo u Seltiku, s kojim je osvojio i brojne trofeje.

- Posle dugog razmišljanja odlučio sam da ostavim fudbal. Odluku sam doneo da bih mogao da se posvetim svojoj porodici. Supruga i ja smo dobili ćerku 2021. godine. Smatrao sam to najvećim uspehom u životu. Naredne godine supruga i ja ćemo da dobijemo blizance. Borili smo se žestoko za ovo, a sada ćemo imati blizance i dvogodišnjakinju. Čini mi se da je sada pravo vreme da se posvetimo porodici - napisao je Rogić na svom Instagram nalogu.

On je istakao da je imao dobru fudbalsku karijeru.

- Većinu karijere sam igrao za Seltik, jedan od najvećih klubova na svetu. Igrao sam Ligu šampiona i osvojio brojne trofeje, igrao sam svake nedelje pred 60.000 navijača. Predstavljao sam svoju zemlju na 50 utakmica i igrao sam na velikim takmičenjima - dodao je Rogić.

Rogić (30) je od 2013. do 2022. igrao za Seltik, a prošlu sezonu je proveo u Vest Bromvič Albiona. Za reprezentaciju Australije odigrao je 50 utakmica i postigao je 10 golova.

(Telegraf.rs)