Rondon i Dijaz "ukrali" radost Boke na Bombonjeri: River savladao ljutog rivala, poništene makazice Kavanija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve teža pozicija sa domaćina, Boka je bukvalno na kolenima

Foto: Tanjug / AP

Superklasiko na čuvenoj "Bombonjeri" pripao je River Plejtu! Gostujući tim uspeo je da savlada ljutog rivala Boku Juniors pred krcatim stadionom, ali je morao i malo da "drhti", pošto je VAR posle višeminutne provere ipak poništio gol koji je Kavani postigao pred sam kraj utakmice, na kraju su taj trijumf overili duboko u nadoknadi - 0:2 (0:1)!

Bio je to tradicionalno grub i tvrd meč koji su rešile majstorije pojedinaca. Bilo je i više nego jasno pred sam početak meča da je River favorit na ovoj utakmici. Gostujući tim bio je u samom vrhu tabele, a Boka je zaređala sa lošom formom i nalazila se u njenoj sredini u sopstvenoj grupi.

Tu će i ostati, dok se River posle pobede penje na drugo mesto.

Sve je krenulo pogotkom Salomona Rondona u 41. minutu na asistenciju Enca Pereza, koji je otvorio vrata raja Riveru na čuvenoj "Bombonjeri". Uspeo je da ućutka na hiljade navijača baš u najnezgodnijem momentu, pred odlazak na veliki odmor.

Sredinom drugog poluvremena desio se možda i presudan momenat utakmice. Istrčao je Edinson Kavani, delovalo je da je našao odbranu Rivera na spavanju, pogodio golmana, a onda ubacio loptu u mrežu makazicama nakon što se ova odbila od prečku.

Ali, usledilo je VAR većanje dugo nekoliko minuta... I ono je potvrdilo da gol ipak nije validan. Kavani je bio u milimetarskom ofsajdu na ogromno razočaranje domaćih navijača.

U jeku napada Boke, na kraju je stigla kazna na drugoj strani igrališta. Enco Dijaz se našao na pravom mestu u pravo vreme i uspeo je da sprovede loptu u prazan deo mreže, pošto se ona odbila od golmana Boke koji je već bio savladan.

Zaobišla nas je ovaj put tuča, kao i crveni kartoni na utakmici. Kao retko kada do sada.

(Telegraf.rs)