Postavljen novi rok za FSS: Moraju napraviti listu FIFA sudija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rokovi odloženi usled promena u savezu

Foto: Nikola Tomić

Po uobičajenoj praksi, poslednji dan septembra je bio dan kada su nacionalni fudbalski savezi trebali da utvrde konačan spisak sudija za međunarodne utakmice u narednoj kalendarskoj godini. Međutim, ovaj put je rok za to pomeren za deset dana.

Ovo odlaganje je bilo od velike koristi Sudijskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije. Ipak, konačna odluka o spisku sudija za međunarodne utakmice, koje se igraju u organizaciji UEFA-e, mora biti usvojena od strane jednog od ključnih tela srpskog fudbala, bilo to Izvršni odbor ili Odbor za hitna pitanja.

Komisija koju vodi Dejan Filipović je već sastavila potencijalni spisak sudija, ali  će novi ljudi, predvođeni Dejanom Santračem, ponovo pregledati te predloge i verovatno napraviti nekoliko izmena. Uskoro će biti poznato koje tačno izmene će biti napravljene.

Fudbalski savez Srbije ima pravo da imenuje šest FIFA sudija i deset pomoćnika sudija za međunarodne utakmice.

Tokom 2023. godine, FIFA znak su nosili Srđan Jovanović, Novak Simović, Miloš Milanović, Nenad Minaković i Lazar Lukić. Milan Stefanović je takođe stekao pravo na FIFA znak, ali zbog povrede nije imao priliku da debituje. Trenutno su upitna dva mesta na spisku.

Spisak međunarodnih pomoćnih sudija, barem za sada, uključuje imena kao što su Uroš Stojković, Milan Mihajlović, Nemanja Petrović, Bojan Banović, Dragan Bogićević, Nikola Đorović, Slobodan Pavlović, Milan Šutulović, Svetozar Živin i Miloš Simović.

(Telegraf.rs)