Real opravdao ulogu favorita, Đirona i dalje šokantno na prvom mestu Primere!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Remi na "San Mamesu"

Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri madridskog Reala sa pola gasa su pobedili Las Palmas 2:0 i tako brzo uspeli da se konsoliduju posle poraza u gradskom derbiju.

Hoselu i Naćo su propustili da domaćinu donesu plus u ranijem delu prvog poluvremena. Ono što nije njima nije uspelo jeste Brahimu Dijazu u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena posle asistencije Lukasa Vaskeza.

Već na početku nastavka Hoselu je povisio vođstvo, nakon čega je ritam susreta drastično opao i faktički do samog kraja nije viđena prava prilika.

Daleko zanimljviji duel odigran je na "San Mamesu" gde Atletik Bilbao nije uspeo da slavi protiv Hetafea 2:2. Dva puta su prednost donosili Juri Berćiće i Injaki Vilijams, ali su Gaston Alvarez i Huanmi Latasa bod ipak spakovali za Madrid. Domaćin je od nadoknade prvog dela meča igrao bez isključenog Sanseta.

Ono što je ipak možda i glavni utisak nakon prvog večernjeg termina La lige u sredu jeste trijumf Đirone u gostima Viljarealu 2:1, zahvaljujući kojem je ekipa iz Katalonije i dalje lider prvenstva posle sedam kola! Domaćin je vodio golom Danija Pareha sa bele tačke u 49. minutu, međutim Artjom Dovbik i Erik Garsija su do 61. ipak svojim navijačima doneli slavlje.

(Telegraf.rs)