Čukarički dao gol u 90. minutu i sačuvao nadu za revanš: Olimpijakosu poluvreme dovoljno za trijumf

Vreme čitanja: oko 4 min.

Grčki tim slavio sa 3:1

Foto: FK Čukarički

“Zelen” je Čukarički još za Ligu Evrope, što se jasno videlo na meču sa Olimpijakosom, pošto su u prvom susretu plej-ofa pomenutog takmičenja poraženi od grčkog velikana rezultatom 3:1 (3:0). Međutim, ono što je jako važno kada su u pitanju Brđani jeste ta hrabrost u finišu koja im je i donela povoljan rezultat. Povoljan u smislu da je srpski tim i dalje u igri za LE.

Sve je ličilo na ubedljiv trijumf domaćeg tima koji je do 90. minuta imao kapitalnu prednost, ali je rezervista Igor Miladinović u nadoknadi sačuvao nadu srpskom timu za revanš.

Olimpijakos - Čukarički 3:1 (3:0)

Strelci: El Kabi u 3. i 40. i Fortunis u 16. minutu za Olimpijakos, a Miladinović u 90+2. za Čukarički.

Olimpijakos: Paskalakis - Vrousai, Retsos (od 70. Porozo), Freire, Kuini - Kamara (od 59. Heze), Ibora - Masuras (od 59. Skarpa), Biel (od 83. Aleksandropulos), Fortunis - El Kabi (od 70. El Arabi).

Čukarički: Samurović - Stevanović, Drezgić, Subotić - Rogan (od 46. Nikčević), Stanković (od 69. Miladinović), Sisoko, Kovač (od 46. Docić), Tošić - Endijae (od 46. Janković), Ivanović (od 86. Ze Mario).

Foto: FK Čukarički

Upravo ovakve ekipe, kao što je Olimpijakos, čekale bi Brđane u LE, tako da će grupna faza Lige konferencija biti realan domet ovog tima. Da, ostao je još revanš u Leskovcu za sedam dana, dva gola nisu nedostižna, ali je činjenica da je grčki tim bliži plasmanu dalje. I zbog kvaliteta i iskustva, pre svega.

Iako su skoro svi u klubu savetovali igrače da moraju da izdrže prvih 20 minuta ukoliko žele povoljan rezultat, Brđani su imali početak iz pakla. Pitanje pobednika je praktično rešeno u uvodnih 15 minuta, gde je domaći tim dao dva gola, pogodio prečku i upisao jedan poništen pogodak, da bi u 40. zaokružili savršeno poluvreme.

Ajub El Kabi je bio centralna figura sa dva gola u 3. i 40. minutu, prvo posle odbitka, drugi glavom, dok je kapiten Fortunis u 15. sjajnim udarcem sa distance (asistent Kamara) matirao debitanta na golu Brđana Filipa Samurovića.

Nije Samurović bio jedini koji je zabeležio prvi nastup u dresu Čuke, i to na ovakvom meču, jer su u startnih 11 bili i Nikola Stanković i Luka Subotić.

Foto: FK Čukarički

Upravo su njih dvojica imali i najbolje prilike za srpski tim u prvih 45. minuta. Subotić u 35. posle udarca glavom (odbranio Paskalakis), dok je Stanković u 44. šutirao pored gola.

Nisu ta tri gola bila sve od strane domaćeg tima. El Kabi je u 5. minutu pogodio prečku, u 36. mu je Drezgić izbio loptu u gol šansi, dok je pogodak Macurasa u 6. minutu opravdano poništen zbog ofsajda. Mogli su crveno-beli i u 31. minutu da ugroze Samurovića, ali je mladi golman nekako uspeo, uz pomoć Drezgića, da sačuva mrežu.

Izvršio je Igor Matić izmenu odmah na početku drugog dela, te je u igru ubacio Aleksu Jankovića i Bojicu Nikčevića umesto Endijaea i Rogana. Kao i kapitena Marka Docića koji je zamenio Kovača, mada nije jasno zašto je trener Čuke ostavio na klupi svog najboljeg igrača.

Istovremeno je sa formacije 3-5-2 prešao na Čukinu standardnu 4-2-3-1. Ruku na srce, osim onog meča sa Zvezdom u finalu Kupa Srbije, Brđanima baš i ne ide na terenu u ovoj sa trojicom pozadi. Ukratko - trebalo bi je izbegavati.

Imala je Čuka sreće u 50. minutu, jer se činilo da će na semaforu stajati 4:0. Kamara je iskoristio grešku odbrane posle kornera, zakucao loptu u mrežu, ali se VAR oglasio i potvrdio da je vezista domaćeg tima igrao rukom.

Foto: FK Čukarički

Samo dva minuta kasnije usledio je sjajan kontranapad Čuke, Nikčević je pobegao po desnoj strani, ubacio u peterac gde se Ivanović nije najbolje snašao i u padu je šutirao pored gola.

Fortunis je u 60. naterao Samurovića da mu paradom brani slobodnjak, da bi trener Olimpijakosa nedugo zatim ubacio letošnje novajlije Skarpu i Ezea.

Gužva u kaznenom prostoru Čuke viđena je u 67. minutu, dva minuta kasnije Miladinović je zamenio Stankovića. I Martinez je izveo junaka El Kabija i umesto njega ubacio El Arabija, dok je priliku dobio i Porozo.

Uzdahula je domaća publika u 74. minutu kada je Biel neometan gađao gol Samurovića sa 14-15 metara, ali je njegov udarac otišao preko gola. Kada već pominjemo publiku, moramo da dodamo da je oko 23.000 ljudi pratilo ovaj meč i da su fanatično navijali od prvog do poslednjeg minuta. Uz to, na ogradi najvatrenijih pristalica Olimpijakosa bila je zastava Delija, dok su se na početku pevale i pesme posvećene Zvezdi.

I kada se činilo da je kraj, da će ostati rezultat iz prvog dela, Miladinović se sjajno snašao u petercu i doneo zlata vredan gol srpskom timu. Prethodno je i Samurović zaustavio šut El Arabija, dok je Nikčević pre gola svog saigrača "tukao" tik iznad prečke.

(Telegraf.rs)