Zvezda donirala stolice sa Marakane za renoviranje stadiona u Užicu: Zdanje kraj Đetinje uskoro u novom ruhu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oko 2.000 stolica biće zamenjeno na Stadionu "Radomir Antić"

Foto: Telegraf.rs

Vreme svuda ostavlja trag, a takva je situacija i na Stadionu "Radomir Antić" u Užicu, na kojem se ove sezone igra Prva liga Srbije, pošto je Sloboda ponovo deo drugoligaškog karavana. Prošlo je tačno 12 godina od kada je ovo zdanje renovirano, a crveno-crni na njemu odigrali prvi meč protiv Partizana koji je rešen golom Slavka Marića u trećem minutu nadoknade iz slobodnog udarca za delirijum domaćih.

Stadion raspolaže sa ukupno 6.000 mesta za sedenje, pri čemu je oko 2.000 stolica oštećeno, pre svega na istočnoj tribini, zbog uticaja vremenskih prilika.

Ta tribina nije natkrivena krovom, pa uticaj kiše, a neretko i grada, čini da plastika vremenom postane sve lomljivija. Kako su naveli iz JP "Veliki Park" iz Užica, te stolice su zapravo namenjene za zatvoreni prostor.

U pomoć je pritekla Crvena zvezda. Beogradski klub se priprema za zamenu svih stolica pred početak grupne faze Lige šampiona. Pošto crveno-belima one stare više neće biti potrebne, pomenuto Javno preduzeće se obratilo za pomoć i donaciju jednog njihovog dela, tako da će Stadion "Radomir Antić" dobiti novo ruho.

Užičani se takođe spremaju za organizaciju 59. MOSI igara, koji će se održati baš na pomenutom stadionu. Iz ovog grada ističu da će donacija pokriti najveći deo stolica koje nisu namerno uništavane, već jednostavno nisu izdržale pod promenljivim vremenskim prilikama.

Očekuje se da se pored toga rekonstruiše i atletska staza.

(Telegraf.rs - Užice OT)