Nakon ubistva navijača AEK-a: Huligani u petak pred licem pravde, jedan od njih privlači posebnu pažnju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saslušanja će biti obavljena u grupama od 10 do 12 ljudi

Foto: Tanjug/AP

Nakon velikih nereda i navijačke tuče između pristalica Dinama iz Zagreba i atinskog AEK-a, kada je život izgubio Mihalis Kacuris, grčko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv 104 izgednika.

Kako javljaju grčki mediji, visoko na listi osumnjičenih za ubistvo navijača AEK-a nalazi se i jedan njihov državljanin, koji je inače navijač Panatinaikosa.

Ročište bi trebalo da počne u petak u podne, dok se očekuje da bude završeno u nedelju. Dalje se navodi da će saslušanja biti obavljena u grupama od 10 do 12 ljudi.

Većina uhapšenih su hrvatski državljani i njima se na teret stavljaju četiri krivična dela i sedam prekršaja prilikom divljanja u atinskom naselju Nova Filadelfija.

Krivična dela sa kojima se suočavaju su ubistvo s namerom, učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posedovanje eksploziva, dok se kao prekšaji navode narušavanje mira, opasne telesne povrede, uništavanje tuđe imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, upotreba oružja i posedovanje baklji.

Ipak, najveću pažnju među uhapšenima privlači Grk koji slovi za "poznatog" navijača Panatinaikosa. Odslužio je zatvorsku kaznu, a odnedavno se našao na uslovnoj slobodi i jedan je od glanoosumnjičenih za ubistvo Mihalis Kacuris.

Podsetimo, navijači Panatinaikosa su u "bratskim" odnosima sa navijačima Dinama - Bed Blud Bojsima.

Uzrok smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa bila je duboka rana na podlaktici od uboda nožem, koja ukazuje da je ubijeni navijač pokušao da se odbrani.

I nakon ovog nemilog događaja strasti u Atini se ne smiruju. Grupa mladića je razbila izlog kafića u centru Atine, koji se nalazi pored stadiona Panatinaikosa. Policija je uspela da uhapsi 11 učesnika vandalskog čina.

I pored svih apela da Dinamo bude suspendovan, dvomeč sa atinskim crno-žutima će ipat biti odigran.

Prvi meč je na programu 15. avgusta u Zagrebu, dok je revanš nedelju dana kasnije u Atini.

(Telegraf.rs)