Valensija pustila svog bisera u Milan, Amerikanci trljaju ruke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od njega se mnogo očekuje na Svetskom prvenstvu u rodnoj zemlji

Foto: Tanjug / AP

Izdvaja Milan poprilično dosta keša za svoja pojačanja u letnjem prelaznom roku. Ili bolje rečeno, u odnosu na uslove u kojima je tim funkcionisao prethodnih godina.

Evidentno je odlazak Paola Maldinija sa mesta čoveka koji se pitao za transfere i promenio politiku kluba, pa je čak šesti fudbaler plaćen sasvim korektnom sumom novca. Od petka je vezista Junus Musa i zvanično zadužili opremu kluba.

On će biti treći igrač koji je plaćen tačno 20 miliona evra, nakon Kristijana Pulišića Čelsiju i Samjuela Čukvuezea Viljarealu. Valensija je tako nakon tri godine ostala bez velikog prospekta američkog fudbala, od koga se mnogo očekuje pred naredni ciklus Svetskog prvenstva čiji je jedan od domaćina upravo SAD 2026. godine.

Musa ima 20 godina i rođen je u Njujorku. Sa deset godina je pojačao Arsenal, sa 17 došao u B tim Valensije, a sada će nastupati i u trećoj evropskoj državi.

Tijani Rajnders, Ruben Loftus-Čik i Noa Okafor su prethodno takođe plaćeni od strane Rosonera, dok su kao slobodni igrači došli Luka Romero i Marko Sportijelo.

(Telegraf.rs)