Reprezentativac Srbije od srede u Interu: Najzvučniji srpski transfer ovog leta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samardžić je bio Interova primarna meta ovog leta

Foto: Nikola Anđić

Lazar Samardžić u sredu bi trebalo da i zvanično postane novi igrač Intera.

Đanluka di Marcio, jedan od najupućenijih novinara na fudbalskom tržištu, objavio je da je Udineze prihvatio ponudu "neroazura" koja je stigla prošlog vikenda.

"Zebre" su odlučile da im je dovoljno da za srpskog reprezentativca dobiju 15 miliona evra plus Đovanija Fabijana. U taj ugovor bi trebalo da bude uključena i klauzula da će Inter imati pravo preče kupovine Fabijana ukoliko se bude razvio u pravom smeru.

Samardžić je bio Interova primarna meta ovog leta, ali je stigao kao šesto pojačanje, pošto su pre njega stigli Markus Tiram, Huan Kvadrado, Frančesko Aćerbi, Davide Fratezi i Kristijan Aslani.

Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Očekuje se da bi srpski reprezentativac mogao da se u narednoj sezoni izbori za mesto u timu kod Simonea Inzagija u konkurenciji Čalhanoglua, Barele, Mkitarjana...

Samardžić je rođen u Berlinu i ponikao je u tamošnjoj Herti, gde je posle samo 3 meča u seniorskoj konkurenciji prešao u Red Bul Lajpcig, ali tamo nije uspeo da se izbori za minutažu pa je otišao u Udineze, gde je prošle godine bio jedan od najboljih igrača.

Prošao je sve mlađe reprezentativne kategorije Nemačke, ali su Dragan Stojković Piksi i FSS uspeli da ga ubede da u seniorskoj konkurenciji obuče dres Srbije.

(Telegraf.rs)