Kraso otkrio da li očekuje da dobije pesmu od Delija i protiv koga bi voleo da igra u Ligi šampiona

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fudbaler iz Obale Slonovače očekuje da mu se uskoro priključi porodica u Beogradu

Žan-Filip Kraso je stigao ovog leta u Crvenu zvezdu kao pojačanje od koga se mnogo očekuje i on je to počeo i da pokazuje već u pripremnim utakmicama.

Uspeo je vrlo brzo da se uklopi u tim i zamisli trenera Baraka Bahara, vrlo dobro sarađuje sa Piterom Olajinkom i pokazao je da ima njuh za gol koji je najbitniji za napadača.

U sredu je imao priliku i da debituje pred navijačima crveno-belih i njima se predstavio sjajnim pogotkom u prijateljskom susretu protiv Fiorentine.

- Navijači nas guraju na utakmici, mislim da je protivnicima teško i da su odlična podrška za nas.

  • Da li očekujete pesmu od navijača?

- Ne znam. Uradiću najbolje na terenu, a pesmu moram da zaslužim. Moram da pokažem najbolje od sebe na terenu i ako to uradim, postignem gol, asistiram, radim svoj posao, možda ću dobiti. Ali moram da to zaslužim.

  • Očekuje vas Liga šampiona, kakva su vaša očekivanja?

- Mislim da imamo svoje šanse. Izlazimo na teren da pobedimo, nećemo da se branimo. Svaki tim koji dođe ovde da igra biće mu teško. Mislim da moramo da igramo svoj fudbal i da pobeđujemo, čak i ako je neki veliki tim, kao i mali. Ali u Ligi šampiona nema malih timova. Daćemo sve od sebe da pobedimo.

Foto: MN Press
  • Da li imate neke želje za protivnike u Ligi šampiona?

- Nemam. Mislim da će svaka utakmica biti teška. Nema malih utakmica. Ali ako moram da kažem jedan tim, onda je to Bajern Minhen.

  • Sutra počinje Superliga, šta znate o drugim klubovima u Srbiji?

- Ne znam mnogo o drugima. Znam samo Partizan zbog derbija. Ne znam kakvi su drugi timovi. Svaka utakmica je naša priča i moramo da radimo najbolje da pobeđujemo i da počnemo sezonu na dobar način.

  • Ovde ste već nekoliko nedelja, kako vam se dopada Srbija, Beograd? Da li ste imali vremena da obiđete neka mesta, probate hranu?

- Nisam. Išao sam samo do "Galerije" (tržni centar prim. aut.), ali nisam obišao grad, jer nemam kola i dalje. Ali videću. Mislim je dobar grad.

  • Da li vas prepoznaju navijači na ulicama?

- Ponekad. Neka deca su me videla. To su dobre vibracije.

Foto: Mileta Mirčetić
  • Kako biste se predstavili navijačima, šta biste rekli o sebi, šta volite da radite?

- Ja sam jednostavan čovek. Radim obične stvari. Gledam Netfliks, igram igrice, provodim vreme sa ženom i bebom, ali oni još nisu došli. Doći će, pa ću mnogo vremena provoditi s njima. Slušam muziku.

  • Čuli smo da ste mnogo dobri u "FIFI"? Ko vam je najveći protivnik?

- Igrao sam protiv Olajinke, pobedio sam ga mnogo puta do sada. Igram i protiv Kangve i mislim da sam najbolji od nas trojice.

  • Koji tim birate u igrici?

- Mnogo timova biram. Bajern, Siti. Igrao sam sa mnogo timova i pobeđivao sam ih previše.

  • Da li vam je Bajern omiljeni tim?

- Da, jer sam rođen u Nemačkoj. To je bio moj prvi tim, odrastao sam navijajući za njih.

(Telegraf.rs)